ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Altın Portakal için rekor başvuru

Bu yıl 50'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na rekor düzeyde başvuru yapıldı.

21.8.2013

Altın Portakal için rekor başvuru

ANTALYA

Bu yıl 50’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na rekor düzeyde başvuru yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) organize edeceği 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na 68 filmin başvurduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, festivalin 50 yıllık tarihinde rekor olan 68 filmin 46’sı yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor.

Kısa film ve belgesele de ilgi büyük oldu

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvuruda bulunan kısa film ve belgeseller de belli oldu. Portakal’a bu yıl kısa film yarışması için 206, belgesel film yarışması için 99 film başvurdu. Yarışmaya başvuran 99 belgeselin 45’i de yönetmenlerinin ilk filmlerinden oluşuyor.

AKSAV Başkanı Tufan Dağıstanlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Altın Portakal’da 50’nci yıl coşkusunun şimdiden yaşanmaya başladığını belirterek, 4–11 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçek anlamda bir sinema şölenine imza atılacağını bildirdi.

Festivale yapılan rekor sayıdaki başvurunun sinema sektörünün yükselen grafiğine işaret ettiğini ifade eden Dağıstanlı, Türk sinemasındaki gençleşme eğilimine de dikkati çekti. Dağıstanlı, genç sinemacıları özendirmek amacıyla ilk film ödülünü 50 bin liradan 100 bin liraya çıkardıklarını hatırlattı.

Genç sinemacılara ödül dopingi

Bu arada, festivalde en iyi ilk film, en iyi belgesel, en iyi kısa film ödülleri artırıldı. Ulusal uzun metrajda en iyi ilk film ödülü 55 bin liradan 100 bin liraya, geçen yıl 15 bin lira olan en iyi belgesel film ödülü 30 bin liraya, 10 bin lira olan en iyi kısa film ödülü de 15 bin liraya yükseldildi.

Ulusal uzun metraj film yarışmasında birinci gelen film 350 bin lira ile ödüllendirilecek. Uzun metrajda en iyi yönetmen ödülü 55 bin lira, en iyi senaryo ödülü 35 bin lira, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi müzik ödüllleri 30’ar bin lira olarak belirlendi. En iyi ilk belgesel filme ise 5 bin lira parasal ödül ve Altın Portakal heykeli verilecek.

Yorumlar
"Altın Portakal için rekor başvuru" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Altın Portakal için rekor başvuru ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.