ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yazar Miyasoğlu için anma programı

İstanbul'da 1 Ağustos'ta vefat eden yazar Mustafa Miyasoğlu, ailesi ve dostları tarafından anıldı. Miyasoğlu için Cağaloğlu'ndaki Timaş Kitapkahve'de anma programı düzenlendi.

16.8.2013

Yazar Miyasoğlu için anma programı

Ailesi ve dostlarının katıldığı programda, sevenleri Miyasoğlu ile ilgili anılarını ve düşüncelerini anlattı. Miyasoğlu’nun kaleme aldığı bazı şiirler okundu.


Törende konuşan Miyasoğlu’nun oğlu Mehmet Miyasoğlu, babasının inatçı, çok sabırsız, sürekli proje eden ve etrafındakileri de buna teşvik eden bir insan olduğunu söyledi.


Babasının kendilerine her zaman, Müslümanların 24 saat çalışması gerektiğini söylediğini dile getiren Miyasoğlu, "Kendisi de neredeyse böyle yapardı. Sürekli çalışırdı. Ahmet Hamdi Tanpınar ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı bir insandı. Bu hayranlığı eserlerine de yansıdı. Çok dolu ve ömrünü dolu dolu geçiren bir kişiydi" dedi.

Mehmet Miyasoğlu, babasıyla ilgili sayısız anısı bulunduğunu belirterek, "Onunla geçirdiğin her an benim için çok keyifliydi ancak Peygamber efendimiz ile ilgili bana küçükken anlattığı kıssalar, en unutamadığım anlar olacak. Küçükken bana bu kıssaları anlatırdı ve onu saatlerce büyük bir zevkle dinlerdim. Tam bir dava insanıydı" diye konuştu.

Miyasoğlu’nun küçük oğlu Eren Miyasoğlu da babasının ömrünün sonuna kadar birşeyler üretmek için çabaladığını anlattı.
Babasının aşırı derecede ısrarcı olduğunu ifade eden Eren
Miyasoğlu, şunları kaydetti:

"Çok konuşan, doğru bildiği her şeyi anlatan biriydi. Babam iyi bir yazar olmasının yanı sıra, çok iyi bir mümin ve vatanseverdi. Bizim de böyle olmamız için çok uğraştı. Bizden istediklerini bazen yapamazdık. Bundan dolayı bize kızardı ama bizi çok severdi ve bunu da belli ederdi. Bizi her zaman kitap okumamız konusunda teşvik ederdi. Hayatında Necip Fazıl’ın önemli bir yeri vardı. Onun tanınması için hayatı boyunca uğraştı."

Mustafa Miyasoğlu’nun eşi Nilüfer Miyasoğlu ise eşiyle tanışmasını ve nasıl evlendiklerini aktardı.

Eşinin özü sözü bir, yanlışa sapmayan, doğruluktan ayrılmayan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Nilüfer Miyasoğlu, "Bana zaman zaman, ’Bizim aşkımız farklı. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz’ derdi. Ben de onu onaylardım ve her zaman, ’Elimden geldiği kadar davanda sana yardımcı olacağım’ derdim ve öyle de yaptım ancak layıkıyla yaptım mı? Onu bilemiyorum" ifadelerini kullandı.
Ney dinletisinin de yapıldığı programın sonunda, katılımcılara Mustafa Miyasoğlu’nun kitapları hediye edildi.


Kaynak: AA

Yorumlar
"Yazar Miyasoğlu için anma programı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yazar Miyasoğlu için anma programı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.