ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İşte dünyanın en çok kazanan yazarları

Forbes dergisi, en çok kazanan yazarları açıkladı. Listede açıklanan yazarların kazançları adet dudak uçuklatıyor.

14.8.2013

İşte dünyanın en çok kazanan yazarları

Forbes dergisi, Türkiye’de "Elli Ton Üçlemesi" adıyla yayımlanan "Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades Darker" ve "Fifty Shader Freed" kitapları ile çok satanlar listelerini alt üst eden İngiliz yazar E. L. James’in geçen yılın en çok kazanan yazarı olduğunu açıkladı.

Dergiye göre 50 yaşındaki James, ABD’de 35 milyon, dünya çapında da 70 milyon satış rakamına ulaşan üçlemesi ile 94 milyon dolar gelir elde etti.
Geçen yılın en çok kazanan yazarı olan James Patterson, bu yıl 91 milyon dolarla listenin ikinci sırasında yer aldı. Gerilim romanları ile dünya çapında ün kazanan 66 yaşındaki Patterson, ABD’de bir günde satılan her 17 ciltli kitaptan birinin yazarı olarak kabul ediliyor.
Forbes’un listesinde Patterson’u 55 milyon dolar ile Türkiye’de "Açlık Oyunları" adıyla yayımlanan "Hunger Games" serisinin yazarı Suzanne Collins izliyor.

Nielsen BookScan grubunun yazarlar, menajerler ve yayıncılardan derlediği verilere göre sıralama yapan Forbes’un en çok kazanan 10 yazar listesi şöyle:

"1- E. L. James - 94 milyon dolar
2- James Patterson - 91 milyon dolar
3- Suzanne Collins - 55 milyon dolar
4- Bill O’Reilly - 28 milyon dolar
5- Danielle Steel - 26 milyon dolar
6- Jeff Kinney - 24 milyon dolar
7- Janet Evanovich - 24 milyon dolar
8- Nora Roberts - 23 milyon dolar
9- Dan Brown - 22 milyon dolar
10- Stephen King - 20 milyon dolar."

kaynak: AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.8.2013 18:29:32
E. L. James'in yazdığı üç tane uyduruk erotik romanla dünyadaki en çok kazanan yazar olmasının yarattığı mide bulantısı.. Düşmanın başına gelmesin.

Mesaj Yaz 16.8.2013 19:00:25
"Kitabın iyisi kötüsü olmaz" denir her fırsatta... Olur tabi ki... Modernitenin nereden geldiğini bilmediğimiz özlü sözlerinden sadece biri. Diğer taraftan yukarıda listelenen "kitap"ları okuyor olmakla, Apple müşterisi olmak veya Coca Cola içmek arasında herhangi bir fark olduğuna inananlar oturup yeniden düşünmelidir. Diğer her şey gibi kitap da bügün, tüketilebilir ve tüketici ihtayaçlarına göre şekillendirilen bir ürüne dönüşmüş durumdadır. "Bunun neresi kötü?" diye soracak olanlara, kitleleri memnun etmek için özünden ve özgünlüğünden ödün veren, müzik başta olmak üzere, diğer sanatsal üretimlerin bugün ki halini örnek göstermek gerekir. Sermaye ve mülkiyet temelli bir toplum içine yaşamak kutuplarda yaşamak gibidir. Ne kadar sıkı giyinirseniz giyinin amansız soğuk kıyafetinizin en zayıf yerinden size saldırır ve bütün vücut sıcaklığınızı emene kadar durmaz. Edebiyat'ın bu bağlamdaki tarihi henüz çok genç sayılır. Kim bilir tiraj uğruna daha neler ortaya çıkacak. Özgün olmayan, muhatabının doğrularını sarsmayan, O'nu içinde bulunduğu konfor alanının dışına itmeyen eserler sanat eseri olmaktan ziyade ticari birer "mal" olarak ele alınmalıdır. Bu bağlamda mevcut hezeyandan korunmanın çok kolay bir yolu vardır. Çoğunluğun talep edip tükettiği kavramları hiç zahmete girmeden "güdük" olarak nitelendirebilir, ve onlardan gönül rahatlığıyla uzak durabiliriz. Böylece yukarıda listelenen "kitap"lara ve onların tüccar yazarlarına kültürü belirleme fırsatını da vermemiş oluruz.

Mesaj Yaz 15.8.2013 11:30:51
E. L. James bence olayı çözmüş. Cahillerin çok daha cesur olduklarına inanıyorum. Dünyayı sorsanız ona hiç bir bilgisi yoktur. Toplumun bam telini iyi analiz etmek lazım.


Yorum Yapın

İşte dünyanın en çok kazanan yazarları ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.