ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sultanahmet Medresesi’nde Mushaf-ı Şerif Sergisi

Sergi, 2 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek

30.7.2013

Sultanahmet Medresesi’nde Mushaf-ı Şerif Sergisi

İslam Kültür ve Sanat Platformu, Ramazan’a özel el yazması Mushaf-ı Şerif Sergisi açmaya hazırlanıyor. T.C. Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın himayelerinde ve Yıldız Holding’in katkılarıyla 2 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan sergi, Sultanahmet Medresesi’nde görücüye çıkacak.

3’üncü asırdan 18’inci asıra kadar, Abbasilerden, Emevilere, Memlüklülere, Kuzey Afrika Ülkelerinden ,İran’a, Çin’den Moğolistan’a ve Osmanlı dönmemini kapsayan bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu, 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif sergilenecek.

Serginin hedefi tezhip ve hat sanatının farklı yüzyıllarda ve farklı coğrafyalardaki tarihini ortaya çıkarmak, bu sergide 3 asırdan Osmanlı dönemi sonuna kadar ki mushaf-ı şerifler koleksiyonlardan ve müzelerden bulunarak farklı İslam coğrafyalarında farklı yüzyıllarda tezhip sanatının gelişimi ve farklı yazı stillerleri görücüye çıkmış olacak.

Yorumlar
"Sultanahmet Medresesi’nde Mushaf-ı Şerif Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sultanahmet Medresesi’nde Mushaf-ı Şerif Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.