ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'nin sınırlarını Hollywood'a taşıyor

Hollywood'un Animasyon ve Görsel Efek dünyasının devlerinin buluştuğu 'Siggraph 2013'e yönetmenliğini Şahin Derun'un yaptığı ve Türkiye'nin ilk 3 boyutlu animasyon filmi olan 'Uzay Kuvvetleri 2911' damgasını vurdu.

29.7.2013

Türkiye'nin sınırlarını Hollywood'a taşıyor

Hollywood´da animasyon ve görsel efekt denildiğinde akla ilk gelen isim olan ve ’Avatar’, ’Ten Ten’ gibi filmlerdeki başarılı çalışmaları ile bilinen Rob Powers, "Türkiye’den böyle kaliteli bir 3 boyutlu bir animasyon filminin çıkması bizleri çok sevindirdi, film içerisindeki, görsel efektler, ses kalitesi, akıcılık ve karakterlere verilmiş olan detaylar çok güzel işlenmiş . Biz bu filimin fragmanları görünce hemen ’Siggraph’ gibi animasyon ve görsel efekt dünyasının kalbi olan bu fuarda olmasını istedik. Yönetmen ’Şahin Derun’ gerçekten çok iyi bir film yapmış, hem Türkiye’de hem de Amerika’da ses getirecek bir yapıt olmuş" dedi.


Fuarda, ’Uzay Kuvvetleri 2911’ ayrıca yine Hollywood dünyasının önde gelen yönetmenlerinden Jorge Lucas, Tim Burton, Steven Spielberg gibi ustaların da gözünden kaçmadı. Filmin yönetmeni Şahin Derun, şöyle konuştu:



"Daha önce kimsenin yapmadığı, Türk sinemasının sesini farklı bir proje ile duyurmak istedik. Yıllardır animasyon ve görsel efekt filmlerinde Hollywood projelerinde çalıştım. Artık benim ve ekibim için tarihe geçeçek ve izleyenlerin beğenisini alacak ilk 3 boyutlu Türkçe filmin yapılmasının zamanı gelmişti. Yaklaşık iki yıldan fazla bu proje üzerinde çalıştık. Dünyada kullanılan en iyi görsel efekt teknolojisi olan ´Lightwawe’ programı kullandık. Film 2911 yılında Murat Kaptan ve Uzay gemisi ´Savarona´nın macerasını hem eğitici hem eğlendirici bir dille 3 boyutlu olarak beyaz perdeye taşıyor. Hedefimiz artık bundan sonra yine ´Uzay Kuvvetleri 2911´ ile beraber yine Hollywood´da ses getirecek projelere imza atmak."


Kaynak: DHA

Yorumlar
"Türkiye'nin sınırlarını Hollywood'a taşıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türkiye'nin sınırlarını Hollywood'a taşıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.