ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

J.K Rowling takma adla polisiye roman yazmış

Dünya çapında milyonlarca satan "Harry Potter" roman dizisinin İngiliz yazarı J.K Rowling, takma ad kullanarak polisiye bir roman yazdığını itiraf etti.

16.7.2013

J.K Rowling takma adla polisiye roman yazmış

ANKARA

Dünya çapında milyonlarca satan "Harry Potter" roman dizisinin İngiliz yazarı J.K Rowling, takma ad kullanarak polisiye bir roman yazdığını itiraf etti.

Sunday Times gazetesinin haberinde Rowling’in, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı "The Cuckoo’s Calling" adlı polisiye romanının nisanda yayımlandığını, olumlu eleştiriler aldığını ve 1500 adet sattığını belirtti.

Rowling, gazeteye verdiği demeçte, Robert Galbraith’i "özgürlük deneyimi" olarak nitelendirdi.

"Beklenti ve reklam gürültüsü olmadan kitap yayımlamanın harika bir duygu olduğunu" dile getiren İngiliz yazar, sırrını daha uzun süre saklamak istediğini ancak bunu başaramadığını ifade etti.

Rowling’in polisiye romanı, Afganistan’da yaralanan ve özel dedektif olan eski asker Cormoran Strike’ın, bir mankenin intiharını araştırmasını konu alıyor.

J.K. Rowling’in yetişkinler için geçen yıl yazdığı "Boş Koltuk" romanı, ABD’de çıktığı ilk haftada 375 bin, İngiltere’de ise 120 bin satmıştı.

kaynak: AAhaber

Yorumlar
Mesaj Yaz 16.7.2013 21:59:05
Yazar kendi ağzıyla reklamın daha doğrusu markalaşmış bir ismin herşeyden önce geldiğini itiraf etmiş gibi oldu.


Yorum Yapın

J.K Rowling takma adla polisiye roman yazmış ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.