ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Suçıktı Şiir Akşamları 20. yılında dopdolu

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde her yıl Temmuz ayında düzenlenen "Suçıktı Şiir Akşamları"nın 20'ncisi bu yıl 6-7 Temmuz'da gerçekleşecek. Tanınmış otuzu aşkın şairin davet edildiği etkinlikte atölye çalışmalarının başlığı "Necip Fazıl" olarak belirlendi.

3.7.2013

Suçıktı Şiir Akşamları 20. yılında dopdolu

SUÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI 20’NCİ YILINDA...

Şiir dünyamızda tanınmış otuzu aşkın şairin davet edildiği etkinlikte açık oturum,panel ve atölye çalışmalarının başlığı 30uncu vefat yıldönümü nedeniyle "Necip Fazıl" olarak belirlendi.

"20nci Suçıktı Şiir Akşamları"nda ilk gün, "Necip Fazıl Şiirinde ’Şehir ve Mekan’ " konulu açık oturumla başlayacak.TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yöneteceği açık oturumda Doç.Dr.Mehmet Narlı,Baki Ayhan T.,Ali Ayçil yer alıyor.

Dursunbey’deki ilköğretim öğrencileri arasında yapılan "Şiir Okuma Yarışması" ve Dursunbeylilere yönelik düzenlenen "Şiir Yazma Yarışması" davetli şairler arasından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan panelin konusu:"Necip Fazıl Şiirinin Metafizik Kökleri". Mustafa Muharrem’in yöneteceği panelde Prof.Dr.Hicabi Kırlangıç, Doç.Dr.Özlem Fedai Şaban Abak ve Kamil Yıldız Üstadın şiiri üzerine konuşacaklar.

İlk günün akşamında sunuculuğunu radyo-tv programcısı Niyazi Gedik’in yapacağı şiir dinletisinde İhsan Deniz, Hüseyin Atlansoy, Celal Fedai, Metin Önal Mengüşoğlu, Baki Ayhan T., Ali Ayçil, Bünyamin K.,Hüseyin Akın,Fatma Şengil Süzer,Şaban Abak,Mustafa Özçelik,Mustafa Uçurum,Adem Turan,Atakan Yavuz,Cevat Akkanat, Alper Gencer, Bülent Parlak’ın olduğu davet edilen 30’u aşkın şair şiirlerini paylaşacaklar.

7 Temmuz’da yapılacak olan ve "Necip Fazıl:Fikir ve Mücadele" başlığını taşıyan atölye çalışmasıyla etkinlik sona erecek. Metin Önal Mengüşoğlu, Celal Fedai ve Cevat Akkanat’ın yer aldığı atölye çalışmasını Hüseyin Akın yönetecek.

"Suçıktı Şiir Akşamları"nın günümüze değin sürmesinde büyük emekleri olan Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz etkinlikle ilgili verdiği bilgide " İlk olarak 1994 yılında 7 şairin şiir dinletisiyle kendiliğinden oluşan unutulmaz bir gecenin ilhamıyla her yıl düzenlenmesi kararıyla başladı.

1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte birçok ünlü şair ve sanatçının katılımı ile gerçekleşen Şiir Akşamları, samimi bir ortamda geçti ve katılan her kesimden insan bu eşsiz güne hayran kaldı. Her geçen yıl daha da görsel hale gelmeye başlayan Suçıktı Şiir Akşamları 2000’li yıllara kurumsal bir kimlik kazanarak girdi.

Etkinliğimiz bu kurumsal kimlik ile her yıl çeşitli çevrelerden, değişik şehirlerden Şairleri de bir araya getirmeye başladı. 10 yıldan bu yana ise sadece şairlerin şiirlerini okuması değil, Şiir ve Edebiyat’la ilgili Panel, Açık Oturum ve Şiir Atölyeleri oluşturularak,"söze" de yer verildi. Şiir Akşamları etkinliğine ilave edilen bu programlar ile Edebiyat ortamına da ayrı bir katkı sağlanmış oldu.Bu yıl 20.sini gerçekleştireceğimiz Suçıktı Şiir Akşamları diğer il ve ilçelere de bu tür etkinlikler için ilham kaynağı olmuştur. " dedi.

kaynak:haber7

Yorumlar
"Suçıktı Şiir Akşamları 20. yılında dopdolu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Suçıktı Şiir Akşamları 20. yılında dopdolu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.