ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk müziğine yeni bir enstrüman katılıyor

Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Salih Şahin, bağlama ile tar arasında yeni bir enstrüman üreterek adını da ‘sazuta' koydu.

28.6.2013

Türk müziğine yeni bir enstrüman katılıyor

Şahin, patent çalışması başlattığı saz tar karışımı enstrümanını hayvan derisinden yaptığını ve halk müziğine yeni bir ses getirdiğini söyledi.
KOTODER Başkanı Şahin, birey olarak Kars’ın kendine özgü kültürünün gelişmesi için daima çalıştığını belirterek, Kars genelinde, Orta Asya müzik geleneklerinin, edebiyat özelliklerinin alıntılarla dillendirildiğini ve bu kültürün de buradan Anadolu’ya yayıldığını aktardı.
İKİ ENSTURMANIN KARIŞIMI
Bu çerçevede tar adlı müzik aletinin Kars’a Azerbaycan ve Gürcistan’dan, geldiğini bir diğer enstrüman bağlamanında bölgede çalınmakta olduğunu kendininde bu iki ensturmanın karşımı ’sazuta’yı icat ettiğini açıkladı.
Bazen hem tara hem de saza uygun halk müziklerinin çalınması için enstrümana ihtiyaç duyulduğunu anlatan Şahin," Başka bir renge ihtiyacımızın olduğunu hissettim. Adına ’Sazuta’ dediğim bu enstrümanı icat ettim Daha sonra bunu yaygınlaştırıp patentini alacağım. Bizim yöremizin müziğini ortaya koysun istiyorum. Sazı deriyle ağaçla yaptım. Bu yörenin doğasının sesini ifade ediyor."dedi.

Yorumlar
"Türk müziğine yeni bir enstrüman katılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türk müziğine yeni bir enstrüman katılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.