ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kanlı Tabya, Sismografik Harp Müzesi olacak!

Padişah 1'inci Mahmut döneminde, kenti güneyden gelebilecek İran saldırılarına karşı savunmak amacıyla 1734'te yaptırılan, 1827- 1828 Osmanlı- Rus savaşı sırasında çetin çarpışmalara sahne olan Kanlı Tabya, Sismografik Harp Müzesi olacak.

12.6.2013

Kanlı Tabya, Sismografik Harp Müzesi olacak!

Halitpaşa Mahallesi’nde 15 dönüm alana kurulu olan ve daha sonraları zarar görmemesi için üzeri 2 metre toprakla örtülen Kanlı Tabya’da geçen yıl restorasyon çalışmaları başlatıldı. Büyük Tabya olan adı, çatışmalar sırasında duvarlarının kanla boyanmasından dolayı halk tarafından şehitler anısına Kanlı Tabya olarak değiştirilen yapıt, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Bilimsel Tabyalar Kurulu ile birlikte Karabağ, Nal ve Gemli gibi toplam 46 tabyada çalışma yapılarak tamamının turizme kazandırılacağını söyledi. Kanlı Tabya’daki restorasyon çalışmalarının bu yıl sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Doğanay şöyle dedi:

"Kanlı tabya Sismografik Harp Müzesi olacak. Işıklı efektler kullanılarak 1855 Kars zaferini anlatan bir müze olacak. Bölgenin en büyük müzelerinden biri haline gelecek olan Kanlı Tabya’da başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla diğer 46 tabyada da benzer çalışmalar olacak."

kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Kanlı Tabya, Sismografik Harp Müzesi olacak!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kanlı Tabya, Sismografik Harp Müzesi olacak! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.