ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başlıyor

İSMEK'in, geleneksel olarak her yıl düzenlediği sergilerin 16.'sı için geri sayım başladı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan serginin açılışı 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

6.6.2013

İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başlıyor

Her yıl âdeta bir görsel şölen havasında geçen İSMEK Genel Sergisi’nin 16.’sı, 8-22 Haziran 2013 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. İSMEK’in, geleneksel olarak her yıl düzenlediği sergilerin 16.’sı için geri sayım başladı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan serginin açılışı 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Feshane’de 16. İSMEK Genel Sergi ve Festivali için kurulan tüm branşlara ait stantlarda, İSMEK kursiyerlerinin bir yıl boyunca öğrendikleri sayesinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergide aynı zamanda bir satış merkezi oluşturulacak. İSMEK’li kursiyerler, bu sayede el emeği çalışmalarının satışından gelir elde etme fırsatı bulabilecek. İSMEK’te verilen eğitimlerin canlı performansla tanıtımı bu yıl da branş stantlarına kurulan atölyelerde gerçekleştirilecek.

İstanbul halkı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İSMEK Genel Sergisi sayesinde sanata doyacak. Kursiyerlerin maharetli ellerinden çıkan çiniden ebruya, hat sanatından kitre bebeğe, kuyumculuktan resme kadar İSMEK’in eğitimini verdiği tüm branşlara ait ürünler ziyaretçilere âdeta görsel bir şölen sunacak. Ayrıca İSMEK’in bu eğitim yılında düzenlediği "İstanbul ve Sanat" konulu branş yarışmasının ödüllü eserleri de 16. Genel Sergi ve Festivali’nde görücüye çıkacak. Sekiz branşta toplam 643 eserin arasından, her biri alanında tanınmış profesyonel bir jüri tarafından titizlikle incelenerek seçilen hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, makine nakışı, resim ve fotoğraf branşlarındaki eserler, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İSMEK 16. Genel Sergi ve Festivali boyunca, İstanbul halkına, alanında uzman kişiler tarafından seminerler verecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Klasik Batı Müziği konserleri, müzik ve şiir dinletileri de düzenlenecek. Etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Açılışı 8 Haziran’da yapılacak olan İSMEK 16. Genel Sergi ve Festivali, 22 Haziran gününü kadar, her gün 10:00 ile 19:30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
"İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.