ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kahramanmaraş'ın gündemi şiirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Uluslar arası Şiir Festivali 3 gün sürdü. Uluslararası Şiir Festivali şiiri ve Türkiye'nin önemli şaiirlerini şehrin gündemine taşıdı.

2.6.2013

Kahramanmaraş'ın gündemi şiirdi

Ana Teması Sezai Karakoç olan Kahramanmaraş Uluslararası 2. Şiir Festivali’nin 2. Gününde Çat-Kapı Şair Buluşması gerçekleştirildi.

Şehir merkezinde 10 okulda gerçekleştirilen Çat-kapı Şair buluşmasında şairler okullarda öğrencilerle buluştular.

Akşama kadar devam eden Çat-Kapı şair Buluşmasının ardından Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin hizmet binasının açılışı yapıldı.

Dernek açılışının ardından Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nuri Pakdil Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Akşam programında ise Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde şairlerden şiir dinletisinde şairler sıra ile şiirlerini okudular. Sahne alan Bedirhan Gökçe’nin birbirinden güzel şiirleri seslendirdiği gecede kulakların pası silindi.

Kahramanmaraş Uluslararası 2. Şiir Festivali’nin 3. Gününde ise gündüz programında Sezai Karakoç Sempozyumu düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 3 oturumda gerçekleştirilen sempozyumda bildiri sunan şairler ve yazarlar Sezai Karakoç’un şiir temasını işlediler.

Sempozyumun sonunda bildiri sunan şairler ve yazarlara plaket ve katılım belgeleri takdim edildi.
Akşam programında ise Maraş Kalesi’nde halkla buluşan şairler şiirlerini okudular. Dolu dolu geçen üçüncü günü akşamında aynı zamanda şairlere dondurma şov yapılarak Maraş dondurması takdim edildi.
Kahramanmaraş Uluslararası 2. Şiir Festivali’ne ilişkin görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Necip Fazıl, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Alaaddin ve Rasim Özdenören gibi birçok şair, yazar ve fikir adamı bağrından çıkaran Kahramanmaraş’ı Şiirin Başkenti yapmak için gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı açıklamada: "Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği büyük değerlerimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarırken bir taraftan da şehrimizi edebiyat dünyasında hak ettiği yere getireceğiz.
Ana teması Sezai Karakoç olan bu yıl ki Şiir festivalimizin Onur Ödülü’nü Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e takdim edeceğiz" dedi.

Yorumlar
"Kahramanmaraş'ın gündemi şiirdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kahramanmaraş'ın gündemi şiirdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.