ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başlıyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene 'Evrensel barışa doğru' sloganıyla başlıyor.

21.5.2013

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başlıyor

22 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak basın toplantısı ile başlayacak ve 16 Haziran’a kadar sürecek Uluslararası Dil ve Kültür Festivali etkinlikleri, 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılımıyla Türkiye genelinde 55 il ve 99 sahnede yapılacak.

Olimpiyat Stadı’ndaki basın toplantısına TBMM Başkanvekili aynı zamanda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski TDK Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Türkçe Olimpiyatları ana sponsoru Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz ile Türkçe Olimpiyatları Genel Sanat Yönetmeni Cemil Özen katılacak. Toplantıda 11. Türkçe Olimpiyatları’nın takvimi ve bu seneki yenilikler basın mensuplarına anlatılacak. Ayrıca toplantıda 5 kıtadan gelen öğrenciler, olimpiyat takvimi boyunca sunacakları şarkı, şiir ve güzel konuşma gibi yeteneklerini ilk kez sergileyecek.

BU YILKİ SLOGAN: EVRENSEL BARIŞA DOĞRU

10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda ’Sevgi dili Türkçe’, ’Aynı dili konuşuyoruz’, ’Gelin tanış olalım’, ’İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda ’Evrensel barışa doğru’ diyecek.
2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 24-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir Kültürpark Fuar alanında gerçekleşecek. Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen dili, dini, rengi farklı binlerce öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

PROGRAMDA NELER VAR?

Kültür Şöleni 24-26 Mayıs 2013 - İzmir Kültürpark Fuar Alanı
Açılış Töreni 1 Haziran 2013 - Ankara 19 Mayıs Stadyumu
Tasavvuf Konseri 5 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Şarkı Finali 7 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Şiir Finali 8 Haziran 2013 - Ankara Arena Spor Salonu
Halk Oyunları Finali 12 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Kapanış Töreni 16 Haziran 2013 - Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Kaynak:haber7

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.5.2013 01:05:40
Geçen sene şiir finalini yerinde izlemiş ve unutulmaz bir heyecan yaşamıştım. Menatullah Ahmet Mahdy'nin "sürgün" şiirini dinlerken tüylerim diken diken olmuştu. İdeolojiler üstü bir organizasyon. O atmosferi yaşamayan bilemez.
Aynı heyecanı yaşamak temennisiyle.



Yorum Yapın

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.