ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

300 yıllık kitaba paha biçilemiyor

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, 300 yıllık olduğu belirtilen Süryanice kitap ele geçirildi.

30.4.2013

300 yıllık kitaba paha biçilemiyor

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, 300 yıllık olduğu belirtilen Süryanice kitap ele geçirildi. Kitabı inceleyen bilirkişi, kitabın keçi derisiyle kaplı filigranlı olduğu ve paha biçilemediğini belirtti. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, tarihi eser kaçakçılarının peşine düştü. Yapılan teknik takip sonucu şüpheli A.Ö., Şerefiye Mahallesi Musa Anter Parkı’nda yakalandı. A.Ö.’nün üzerini arayan polisler, keçi derisiyle kaplı filigranlı yağlı kağıda el yazısı ile yazılmış ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen Süryanice dini bir kitap ele geçirdi. Kitabın bilirkişi tarafından yapılan incelemesinde orijinal olduğu ve paha biçilemediği belirtildi. Olayla ilgili A.Ö. gözaltına alınırken, soruşturma devam ettiği belirtildi.

Kaynak:sabah

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.5.2013 12:33:36
Her tarihi eser tarihe yeni bir katkl saglayacaktlr.


Yorum Yapın

300 yıllık kitaba paha biçilemiyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.