ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Osmanlıca üzerine hazırlanan ilk dergi

Türkiye aydınlarının Osmanlıca hakkındaki sözleri ve Osmanlıca öğrenmenin ehemmiyeti yazısıyla başlayan dergi; Osmanlıcaya Giriş, Kelime ve Cümle Örnekleri, Kitabe Okumaları, Gülelim Eğlenelim ve Okuma Metinleri gibi bölümlerden oluşuyor.

14.1.2013

Osmanlıca üzerine hazırlanan ilk dergi

Süeda Basım Yayın, Osmanlıca üzerine 3 ayda bir yayınlanacak dergi çıkarttı. İsmi ’Osmanlıca’ olan dergi ile Osmanlıcanın sevdirilmesi ve öğretilmesi hedefleniyor. Sahasında ilk ve tek olan dergi, 3 ayda bir yayınlanacak. Dergi, 48 sayfadan oluşuyor.

Türkiye aydınlarının Osmanlıca hakkındaki sözleri ve Osmanlıca öğrenmenin ehemmiyeti yazısıyla başlayan dergi; Osmanlıcaya Giriş, Kelime ve Cümle Örnekleri, Kitabe Okumaları, Gülelim Eğlenelim ve Okuma Metinleri gibi bölümlerden oluşuyor.

Basit öğretimden başlayacak olan dergi, tarihi, edebi vesair belgelere ve değişik yazı karakterlerine de yer verecek. Üç ana temelden oluşan derginin birinci bölümünde okuma seviyesi kazandırma ve kolay okuyabilme tekniklerini öğretme hedefleniyor. İkinci bölümde okuma metinleri, şiirler, fıkralar gibi yazı ve köşeler olacak. Üçüncü bölümde ise kitabe, değişik hatlarla yazılmış yazılar, tarihi ve edebi metinlerin çözümleri ve okuma teknikleri gösterilecek.

Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi, İrfan Mektebi, Şirin Kalem Çocuk Dergisi ve The Pen isimli dergiler de çıkaran Süeda Basım Yayın A.Ş. bünyesinde yayınlanacak. Dergi hakkındaki bilgilere www.osmanlicadergi.com sitesinden ulaşılabilecek.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 18.1.2013 22:22:59
Şu an ben de kendi kendime internet üzerinden öğreniyordum.Bu dergi işime yarayacaktır...

Mesaj Yaz 18.1.2013 09:21:26
Kur'an okumasını bilenin 2 hafta, bilmeyenin 1 ay üzerinde durması sonucu öğrenilecek bir dil Osmanlıca. zati Türkçenin Arap harfleriyle yazımı. Tarihe ve edebiyata meraklı olanların öğrenmesi şart.


Mesaj Yaz 16.1.2013 00:37:43
Osmanlıca ya merakı olanlar;
öğrenmek için bulunduğunuz yerdeki Halk Eğitim Müdürlüklerine başvurunuz.
Şu an ben de böyle bir kursa devam ediyorum.
Unutmayın iki dil bilen iki insan demekmiş.
Osmanlıca bilmek hem özünü bilmek olacak.
Kolay öğreneceksiniz.Tavsiye ederim.
SAYGILARIMLA.


Mesaj Yaz 15.1.2013 18:57:03
Turk insaninin tarihini edebiyatini ilk elden okumasi icin osmanlica sart.


Yorum Yapın

Osmanlıca üzerine hazırlanan ilk dergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.