ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Karadeniz müziğinde bir kayıp daha!

Karadeniz müziğinin unutulmaz bestecisi ve yorumcusu Mustafa Sırtlı hayata gözlerini yumdu. Yine Karadeniz müziğinin ustalarından olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz Kamil Sönmez'in ardından Karadeniz bir kayıp daha yaşadı.

24.12.2012

Karadeniz müziğinde bir kayıp daha!

Karadeniz’de bir acı kayıp daha... Karadeniz müziğinin beste fabrikası Mustafa Sırtlı Gebze’de geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşında hayata veda etti.

Geçtiğimiz Perşembe günü vefatıyla herkesi hüzne boğan Karadeniz müziğinin sevilen ismi Kamil Sönmez’in acısı tazeyken, bir acı haber de Gebze’den geldi. Karadeniz müziğinin beste fabrikası olarak bilinen ve türküleri dilden dile dolaşan Mustafa Sırtlı ani şekilde vefatıyla tüm sevenlerini yasa boğdu.

Gebze’de kardeşinin evinde iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Karadenizli sanatçının cenazesi memleketi Rize’nin Çayeli ilçesine getirildi.

Mustafa Sırtlı, Çayeli merkez Eski Cami’de kılınan cenaze namazı sonrasında Aşıklar köyündeki aile mezarlığına defnedildı.

MUSTAFA SIRTLI KİMDİR?

1957’de Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul öğrenimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra Lise öğrenimini Rize merkezde sürdürüyordu.2. sınıfta iken babasını kaybeden Sırtlı acı kaybı ve çeşitli sebeplerden dolayı eğitim ve öğrenimini burada bitirmek zorunda kaldı.

Müziğe olan ilgisi okul zamanlarından beri büyümeye başlamıştı ve Sırtlı 1981 yılında arabesk müzik tarzı olarak ’Fakirim Meyhaneci’ adlı ilk albümünü çıkarttı.

O günden bu yana 24 albüm yapan Sırtlı günümüzde Karadeniz sanatçılarının en önemli isimlerinden birisi olmuştur.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.12.2012 14:15:39
Mustafa Sırtlı erken yaşta babasını kaybetmişti. İyi bir adamdı. Rahmetli dayımın arkadaşı olduğundan ayrı bir yeri vardı benim için.
Lise yıllarımızda onu çok sık görürdüm.
Allah rahmet eylesin.


Mesaj Yaz 25.12.2012 11:08:20
Onun türküleriyle büyüdük , onun türküleriyle sevdalandık.Tüm değerler gibi onun da kıymeti sağlığında bilinmedi.Trt de 22 Mesam da 739 tane eseri olan bir sanatçıydı.Onun eserleriyle para kazanıp cebini dolduranlar sağlığında kıymet bilmedikleri gibi son yolculuğunda da yanında değildiler.. Ne yapalım biz vefasızız işte. Yolun açık olsun usta. mekanın cennet olsun.

Mesaj Yaz 25.12.2012 02:01:38
farklı bir kimlik mustafa abi esprili iyi niyetli biz onun türküleriyle büyüdük karadenizin çamurlu yollarında mekanın cennet olsun işallah....

Mesaj Yaz 25.12.2012 02:00:04
Her iki sanatcımıza Allah'tan rahmet ailelerine,sevenlerine baş sağlığı ,sabırlar diliyorum.mekanları cennet olsun inş. :((


Yorum Yapın

Karadeniz müziğinde bir kayıp daha! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.