ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk filmlerinin afişleri sergileniyor

Eski Türk filmlerinin afişleri meraklılarının karşısına çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Kütüphane işbirliği ile gerçekleştirilen film afişleri sergisinde, İlk renkli Türk filmi olan Muhsin Ertuğrul imzalı 'Halıcı Kız' filminin afişi de yer alıyor.

13.11.2012

Türk filmlerinin afişleri sergileniyor

Bakırköy’de bulunan Airport Outlet Center’da, 15 Kasım Perşembe günü açılacak sergide, 1960-70 ve 80’li yıllara damgasını vuran, kimi zaman kahkahalarla kimi zamanda göz yaşları içinde izlediğimiz 100’e yakın filmin afişi sergilenecek.

Sergide Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrollerini üstlendiği Selvi Boylum Al Yazmalım, Kemal Sunal oynadığı Ortadirek Şaban, Salako, Fatma Girik’in rol aldığı Boş Beşik gibi filmlerin afişleri de bulunuyor.

Sergide ayrıca, Yeşil Çam’ın oyuncularından Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Oya Aydoğan gibi geniş oyuncu kadrolarına sahip olan Neşeli Günler, Aile Şerefi, Hababam Sınıfı, Toşun Paşa, Mavi Boncuk, Köyden İndim Şehre gibi filmlerinin afişleri de meraklılarının karşısına çıkacak.

Sergi 30 Kasım 2012 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.11.2012 06:56:35
keşke Bursa'da da yapılsa bu etkinlik.


Yorum Yapın

Türk filmlerinin afişleri sergileniyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.