ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Münir Özkul'a ilk onur ödülü

9-15 Kasım arasında yapılacak festivalin tanıtım toplantısında usta oyuncu Münir Özkul'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi

23.10.2012

Münir Özkul'a ilk onur ödülü

Bu yıl 9 -15 Kasım arasında üçüncüsü düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı Taksim The Marmara Oteli’nde gerçekleştirildi. Festivalin ana teması "Ortadoğu ve Barış" olarak belirlendi. Tanıtım toplantısında festivalin ana basın sponsorluğunu yapan Sabah Gazetesi ve A Haber televizyonu’na desteklerinden dolayı teşekkür edildi. Festival kapsamında 140’a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek. Festivalin açılış töreni 9 Kasım Cuma, 19.00’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Tanıtım toplantısında Mehmet Açar, Osman Alkan, Hüseyin Hüsnü Kılıç, Alin Taşçıyan, Nazif Tunç ve Hülya Uçansu’dan oluşan danışma kurulunun destekleri ile belirlenen Yaşam Boyu Onur Ödülleri Münir Özkul ve Türker İnanoğlu’na verilecek. Hastalığından dolayı festivale katılamayacak olan Münir Özkul’un ödülü kızı Güner Özkul’a verildi. Güner Özkul ödülü alırken "Eminim ki babam da burada olsaydı sadece teşekkür ederdi, çünkü uzun konuşmayı sevmezdi. Ben de aynen onun gibi kısa konuşacağım ve insanları yaşarken ödüllendirmek çok anlamlı" dedi. Festival sorumlusu Kayhan Kırmızıgül ise yaptığı konuşmada ödülün "Mahmut Hoca" karakteri ile izleyicinin gönlünde taht kuran Münir Özkul’un ilk "Yaşam Boyu Onur Ödülü" olduğunu söyledi.

KRİSTAL KAYISI ÖDÜLÜ
Festivalde bu yıl da, sinemaya büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere "Onur Ödülü" verilecek. Bunların arasında yıllarca oynadığı filmlerle, sinemaseverlerin gönlünde taht kuran, sinemamızın "Sultanı" Türkan Şoray ile rol aldığı 180’in üzerinde filme kendi çizgisini taşıyan sinemanın "Delikanlısı" Kadir İnanır da bulunuyor. Festivalde bu yıl "En İyi Film Ödülü" sahibine 30 bin TL ve Kristal Kayısı Ödülü verilecek. Festivalin bu yılki Uluslararası Yarışma Jüri Başkanlığı’nı İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani üstlendi. Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığını senarist ve yönetmen Biket İlhan üstleniyor. Diğer jüri üyeleri ise şöyle: Gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz. Ulusal Film Yarışması SİYAD Jürisi de Sadi Çilingir, M. Kerem Sanatel ve Orhan Ünser’den oluştu..

ULUSAL UZUN METRAJLI FİLMLER
ŞİMDİKİ ZAMAN - Yön: Belmin Söylemez
TEPENİN ARDI - Yön: Emin Alper
ZERRE - Yön: Erdem Tepegöz
LAL GECE - Yön: Reis Çelik
BABAMIN SESİ - Yön: Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan
ANA DİLİM NEREDE? - Yön: Veli Kahraman
YÜK - Yön: Erden Kral DEVİR - Yön: Derviş Zaim
FERAH FEZA - Yön: Elif Refiğ
ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YER - Yön: İsmail Güneş

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.10.2012 23:20:27
sanat halkla buluşmadıkça,insanları asla kucaklayamaz lüks otellerde...
izleyici her zaman bakışlarındaki parelel izlediklerini, yükseltir ruhunda..
en büyük ödül izleyicinin gözüne değer veren sanaçılara verilmelidir...

kristaller hassaslığından kırılır
ödül değersizse pas tutar...kristal kaysı yağ marmelat ve malatya' da küldtür :-)))



Yorum Yapın

Münir Özkul'a ilk onur ödülü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.