ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair Yazar Olcay Yazıcı anıldı

Şair Yazar Olcay Yazıcı, ölümün ikinci yıldönümünde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir programla anıldı.

17.10.2012

Şair Yazar Olcay Yazıcı anıldı

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yöneticiliğinde gerçekleşen söyleşide Yazıcı’yı; Bestami Yazgan, Nuri Yardım, Özcan Ünlü ve Gazi Altun anlattı. Yazıcı’nın eşi ve çocuklarının da seyirciler arasında yerini aldığı programa katılım oldukça yüksekti.

Merhum Yazıcı’nın hayatına ve sanatına dair önemli bilgilerin paylaşıldığı programda Olcay Yazıcı, ’Büyük adamdı. Derdi olan adamdı.’ diyen Şair Özcan Ünlü konuşmasına şöyle devam etti: “Hisar’dan Töre’ye, Türk Edebiyatı’ndan İnsan ve Kâinat’a, Kırağı’dan yayın yönetmenliğini yaptığı ve benim de hemen her sayısına katkıda bulunduğum, Kültür Dünyası’na kadar onlarca dergide yazdı, söyledi, anlattı, kızdı, öfkelendi. Özellikle ’Kitapsız Toplum’ eseriyle içimizdeki direnci kırdı. ’Büyük Gün’le sarstı. ’Papatyalar Üşümesin’le çocuksu sevincimize hüzün damıttı. ’Tartışmayı Tartışmak’la kaliteli bir entellektüel hassasiyetin ipuçlarını verdi. ’Hüzün Yazıları’ ile hüznümüzün burçlarında dolanıp duran kalbimize yön gösterdi. ’Nemrut Ateşi’ ile çağı anlamamızı sağladı. ’Yaralı Küheylan’ ile çağlayanlar gibi akıp duran trajedimize yeniden yönelmemizi sağladı.

Bestami Yazgan ise, “Bir yanlışlık gördüğü zaman onu karşısındakinin yüzüne söyleyecek kadar sert, ama arkasından konuşmayacak kadar da mertti” diyerek sağlam bir duruşu olduğunu belirtti. Gazi Altun, Olcay Yazıcı’nın yeni çıkan kitaplarını tanıtırken M. Nuri Yardım da, Belediyelerin Kültür Merkezlerine şairin ismini vermeleri gerektiğini söyledi.

DUYGULANDIRAN ANLAR

Söyleşinin belki de en duygusal anları, Yazıcı’nın küçük oğlu Abdullah Oğuz’un babasının kendisine yazdığı şiiri okuması için kürsüye davet edildiğinde duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı sırada yaşandı.

Katılımcıların da derinden etkilendiği bu bölümde salondaki izleyiciler de gözyaşlarını tutamadı. Bu yıl okula yeni başlayan Abdullah’ın yazmayı öğrendiği ilk kelimelerle babasına özlem duygusunu anlatması ve babasının izinden giderek yazar olmak istemesi toplu dualara vesile olarak Duaların Sahibine yükseldi.

Programa TYB üyeleri Şerif Aydemir, Nidayi Sevim Hüseyin Emiroğlu Hattat Süleyman Berk Ercan Yılmaz Zeytinburnu Kültür Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda Zeytinburnu sakini katıldı…

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Şair Yazar Olcay Yazıcı anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair Yazar Olcay Yazıcı anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.