ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Altın Portakal'da 'onurlu' gece

49. Altın Portakal Film Festivali'nde ilk ödüller sahiplerini buldu

7.10.2012

Altın Portakal'da 'onurlu' gece

49. Altın Portakal Film Festivali, açılış ve onur ödülleri töreniyle başladı. Gecede Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a "Sanatta sosyal sorumluluk ödülü" verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 49’uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Cam Piramit’te düzenlenen açılış ve onur ödülleri töreniyle başladı. ’Mizah-Muhalefet-Demokrasi’ temasıyla düzenlenen festivalin açılış gecesinin sunuculuğunu İclal Aydın ve İlker Aksum yaptı. Açılış töreninde sahne alan Ömür Gedik, şarkılarıyla geceye renk kattı.

ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a "Sanatta sosyal sorumluluk ödülü" verildi. Gecede ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne değer görülen yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncular Güler Ökten, Salih Güney ve Meral Zeren’e de ödülleri takdim edildi. Aynı zamanda festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı olan Macar Yönetmen Istvan Szabo da ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün sahibi oldu. ’Sinema Emek Ödülü’ Erol Batıbeki’ye verilirken, ’Yıldırım Önal Anı Ödülü’ Işık Yenersu’nun oldu.

TÜRKAN ŞORAY AYAKTA ALKIŞLANDI
Ödülünü almak için sahneye çıkan Türkan Şoray, salonu dolduran davetlilerce uzun süre ayakta alkışlandı. Türk sinemasında sanatçı olmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu belirten Şoray, "Bugün burada bulunmanın benim için çok farklı anlamı var. Birinci festivalde ödül almıştım. Antalya Film Festivali, yıllarca Türk sinemasına katkı yaptı. Adeta Türk sinemasıyla özdeşleşti. Türk sineması, günümüzde kişisel, özgün yapıtlarıyla çok güzel bir yere geldi. Artık Türk filmleri konuşuluyor, ödüller alıyor" dedi.

"ATATÜRK CUMHURİYETİNİN SULTANI"
Türkan Şoray’a ödülünü veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Türkan Şoray’ı Antalya halkı adına karşılamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Akaydın, "Türk sineması ve gönüllerin sultanını böyle duygulu görmek beni de duygulandırdı. Antalya halkı adına sultanımızı ödüllendirmekten gurur duyuyorum. Ona bu ödülü sanatçılığının dışında sosyal sorumluluk alanında Türkiye’ye yaptığı katkılar nedeniyle veriyoruz. O Atatürk cumhuriyetinin gerçek sultanı" diye konuştu.

Altın Portakal’ın her geçen yıl daha da geliştiğini vurgulayan Akaydın şunları söyledi: "Altın Portakal bu yıl Isparta ve Burdur’un yanı sıra 19 ilçeye yayıldı. Umarım mizahın, muhalefetin daha hoşgörüyle karşılandığı, demokrasinin hakim olduğu bir Türkiye’ye kavuşuruz."

Açılış gecesinden notlar

- Açılış töreninden önce düzenlenen kokteyl aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle yarıda kesildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan davetliler ıslanmaktan kurtulamadı.

- Zaman zaman etkili olan sağanak yağış nedeniyle Antalyalıların kırmızı halıya çok fazla ilgi göstermediği gözlendi.

- Gecede ödül alan sanatçıların barış mesajları vermesi dikkat çekti.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.10.2012 12:20:07
yakışır sultanımıza:))


Mesaj Yaz 7.10.2012 07:57:55
NEDENSE BU TÜR ETKİNLİKLER SON YILLARDA SANATÇILARIN SİYASİ YÖNLERİYLE GÜNDEM OLMAYA BAŞLADI. BARIŞTAN SÖZ ETMİŞLERMİŞ. DÜNE KADAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ŞEHİT OLURKEN BUNLARDAN KİMSE AĞIZLARINA BARIŞ KELİMESİNİ ALMIYORDU. BAK SEN ŞU İŞ'E. SANATÇILIKLA ALAKALARI YOK. YAP SANATINI AL ÖDÜLÜNÜ OTUR. AMA OLMAZ. HÜKÜMET ONLARDAN DEĞİL YA AĞZIYLA KUŞ TUTSA OLMAZ. HÜKÜMET YAŞAR KEMALİ KÜLTÜR BAKANI YAPSA YİNE OLMAZ


Yorum Yapın

Altın Portakal'da 'onurlu' gece ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.