ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çanakkale 1915 geliyor!

Bugüne kadar yapmış olduğu filmlerle 25 milyondan fazla seyirciye ulaşan Fida Film'in, yapımcılığını Örümcek Yapım ile beraber üstlendiği ve Tivibu katkılarıyla beyazperdede seyirci ile buluşacak olan "Çanakkale 1915" filminin vizyon tarihi için geri sayım başladı.

5.10.2012

Çanakkale 1915 geliyor!

"Çılgın Türkler", "Diriliş" ve "Cumhuriyet" kitapları ile milyonlarca okuyucuya ulaşan yazar Turgut Özakman’ın kaleminden anlatılan, Türk milletinin diriliş hikayesi "Çanakkale 1915" 18 Ekim 2012 tarihinde yaklaşık 400 kopya ile Tüm Türkiye’de sinema seyircisiyle buluşacak.

Yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in üstlendiği filmde başrolleri İlker Kızmaz, Şevket Çoruh, Barış Çakmak, Celil Nalçakan gibi yetenekli oyuncular paylaşıyor. Filmin görsel efektleri ise Fetih 1453 ve bir çok Hollywood filminin de efektlerini yapmış EPICS – Serkan Zelzele tarafından hazırlandı.

Savaşın yapıldığı ve savaş sürecindeki kritik kararların alındığı gerçek mekanlarda çekilen filmin çekimleri 8 haftada tamamlandı. Girilmesi ve çekim yapılması yasak olan birçok arazilerde ve SİT alanlarında (Anıtsal Yapılar) çekim yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’ndan ilk defa bu filme özel izinler alındı,.bir çok yere geçici film setleri kuruldu.

Filmin müzikleri ise "Cariyeler ve Geceler" "1453 Sultanlar Aşkına" , "Aşk-ı Hürrem", "Altınçağ", "1453 Fatih Aşkına" beşlemesiyle tanınan ülkemizin elektronik müzikte en başarılı temsilcilerinden Can Atilla tarafından bestelendi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Çanakkale 1915 geliyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çanakkale 1915 geliyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.