ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hadis ve Siret makale yarışması düzenleniyor

Hadis-siret alanlarında başarılı bulunan genç akademisyenleri yönlendirmek ve ödüllendirmek amacıyla Hadis ve Siret makale yarışması düzenleniyor.

30.8.2012

Hadis ve Siret makale yarışması düzenleniyor

Meridyen Derneği’nin Sonpeygamber.info projesi kapsamında bu dönem 5.’sini düzenleyeceği Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri’nin akademik makale dalında başvurular kabul edilmeye başlandı.
Yarışmayla birlikte hadis-siret alanlarında başarılı bulunan genç akademisyenlerin çalışmaların ödüllendirilmesi ve alana katkı sağlayacak yeni araştırmaların teşvik edilmesi amaçlanıyor. İlahiyat dışındaki diğer sosyal bilim dallarında (edebiyat, tarih, sosyoloji vb.) yapılmış çalışmalar da doğrudan hadis veya siret konularını kapsamak koşuluyla yarışmaya katılabilmekte.
Her dönem olduğu gibi bu yıl da Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışması’na katılacak eserler alanlarında otorite kabuledilen seçkin bir jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2013 olan makale yarışmasında bu yıl belirlenen ödül miktarı 5.000 Türk Lirası. Yarışmayla ilgili diğer tüm detaylar aşağıda yer almaktadır.
Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri’nde tez dalı (yüksek lisans ve doktora) için başvurular ise 3 Eylül 2012 - 31 Ocak 2013 tarihleri arasında kabul edilecek ve katılım şartları Sonpeygamber.info üzerinden ilan edilecek.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Hadis ve Siret makale yarışması düzenleniyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hadis ve Siret makale yarışması düzenleniyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.