ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İşte Altın Koza'da yarışacak filmler

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılacak filmler belli oldu.

7.8.2012

İşte Altın Koza'da yarışacak filmler

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan ’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak filmler belli oldu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Festivalimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema sektörünün büyük ilgisiyle karşılaştı. Yarışmamıza başvuran birbirinden değerli 42 eser arasından 14’ü, başkanlığını yönetmen Ferzan Özpetek’in yapacağı jüri önüne çıkmaya hak kazandı. Hepsine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Yarışma; bir yanda usta yönetmenleri ağırlarken, diğer yanda başlangıç yapıtlarıyla yeteneklerini kanıtlamış olan isimleri izleyiciyle buluşturacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bir diğer ilgi çekici yanı da ilk uzun metraj filmlerini tamamlayan yönetmenleri keşfediyor olması.

İşte Altın Koza için yarışacak filmler:

"Ana Dilim Nerede / Yönetmen: Veli Kahraman Araf / Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu Ateşin Düştüğü Yer / Yönetmen: İsmail Güneş Aziz Ayşe / Yönetmen:Elfe Uluç Babamın Sesi / Yönetmen: Orhan Eskiköy & Zeynel Doğan Devir / Yönetmen: Derviş Zaim Gözetleme Kulesi / Yönetmen: Pelin Esmer Lal Gece / Yönetmen: Reis Çelik Rüzgarlar / Yönetmen: Selim Evci Siirt’in Sırrı / Yönetmen: İnan Temelkuran & Kristen Stevens Şimdiki Zaman / Yönetmen: Belmin Söylemez Yabancı / Yönetmen: Filiz Alpgezmen Yeraltı / Yönetmen: Zeki Demirkubuz Yük / Yönetmen: Erden Kıral" En İyi Film seçilecek eserin 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 22 Eylül gecesi yapılacak Kapanış Töreni’nde belli olacak. Yarışmanın jüri üyeleri ise yönetmen Ferzan Özpetek (Başkan), görüntü yönetmeni Eyüp Boz, müzisyen Hasan Saltık, öğretim görevlisi Hülya Uğur Tanrıöven, oyuncular Nejat İşler ile Nurgül Yeşilçay ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşuyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"İşte Altın Koza'da yarışacak filmler" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İşte Altın Koza'da yarışacak filmler ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.