ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Kütahya'nın Kapadokya'sı'' turizme kazandırılıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kapadokya'daki peri bacası oluşumlarına benzer doğal yapılar bulunan ''Periler Vadisi''nin turizme kazandırılması amacıyla 2,6 kilometre uzunluğunda yol açılarak, halkın hizmetine sunuldu.

24.7.2012

'Kütahya'nın Kapadokya'sı'' turizme kazandırılıyor

imav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yeniköy beldesi sınırları içindeki Sarıyer Deresi mevkisinde ormanlık alanda kalan Periler Vadisi’nin, geçen yıl fark edildikten sonra sit alanı ilan edildiğini bildirdi.

Vadiye ulaşımın sağlanması amacıyla 3 ay önce çalışma başlatarak 2,6 kilometrelik yol yapımını tamamladıklarını belirten Yıldırım, bu yolun orman ürünlerinin taşınması ve olası yangınlarda da kullanılacağını söyledi.

Yıldırım, açtıkları yol sayesinde peri bacalarını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin bölgeye rahatça ulaşabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

’’Tabiat harikası böyle bir güzelliğin insanlığın hizmetine sunulmasında Orman İşletme Müdürlüğü olarak katkı sağlamaktan büyük onur duyuyoruz. Nevşehir’de bulunan ve yılda pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği peri bacalarının bir benzerinin de Simav’da, sorumluluk alanımız içinde ormanlık bir alanda ortaya çıkması karşısında üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum.’’

Yeniköy belde Belediye Başkanı Mehmet Çakır da peri bacalarına ulaşımı sağlayacak yolun açılmasından mutluluk duyduklarını anlattı.

Beldeye, peri bacası oluşumlarının bilinirliğinin artmasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin gelmesini beklediklerini dile getiren Çakır, ’’Belediye olarak peri bacalarının yer aldığı bölgeye gerekli hizmetlerde bulunmak, asli görevlerimiz arasındadır’’ dedi.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"'Kütahya'nın Kapadokya'sı'' turizme kazandırılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Kütahya'nın Kapadokya'sı'' turizme kazandırılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.