ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

49. Altın Portakal jürisi belli oldu

Başkanlığını Hülya Avşar’ın yapacağı Altın Portakal jürisinde yer alacak isimler açıklandı. Hürriyet Dünyası yazarı Cengiz Semercioğlu ise Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı yaptığı Altın Portakal jürisinin diğer isimlerini değerlendirdi.

23.7.2012

49. Altın Portakal jürisi belli oldu

6 - 12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin, Hülya Avşar’ın başkanlığındaki jürinin belirleyeceği haberlerinin ardından jürisinde yer alacak diğer isimler de açıklandı. “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” ana teması üzerine şekillenen 49. Altın Portakal’ın ulusal uzun metraj film yarışmasının jürisinde, yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere bir sinema eserinin sanatsal yaratıcılarını temsil eden geniş bir kompozisyon oluşturuldu.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başvurular da devam ediyor. 6 Ağustos’a kadar başvurusu yapılan filmler ön jüri değerlendirmesine tabi tutulacak. Yarışmaya hak kazanan filmleri rekor ödüller bekliyor.

Altın Portakal’da bu yıl, En İyi Film 400 bin TL, En İyi İlk Film 55 bin TL, En İyi Yönetmen 55 bin TL, En İyi Senaryo 35 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin TL, En İyi Müzik 30 bin TL ile ödüllendirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi - Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği gerçekleşecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak isimler şunlar:

Kutluğ Ataman (yönetmen)
Levent Kazak (senarist)
Uğur İçbak (görüntü yönetmeni)
Prof. Dr. Gülseren Güçhan (akademisyen)
Levent Kırca (oyuncu)
Selçuk Yöntem (oyuncu)
Sümer Tilmaç (oyuncu)
Ayşegül Aldinç (müzisyen – oyuncu)
Pelinsu Pir (oyuncu – stand up sanatçısı)
Tunca Arslan (SİYAD Başkanı, sinema yazarı)
Mine Kırıkkanat (yazar)
Erdil Yaşaroğlu (karikatürist – mizah yazarı)

Yorumlar
"49. Altın Portakal jürisi belli oldu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

49. Altın Portakal jürisi belli oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.