ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hababam'ın efsane müfettişi yaşama veda etti

Hababam Sınıfındaki müfettiş rolüyle büyük beğeni toplayan Türk tiyatrosunun duayen ismi Ergin Orbey hayata gözlerini yumdu.

18.7.2012

Hababam'ın efsane müfettişi yaşama veda etti

1960’lı yıllardan günümüze kadar Eskişehir’de tiyatro sanatının gelişimi adına büyük bir özveri ile çaba harcayan Türk tiyatrosunun duayen ismi Ergin Orbey hayata gözlerini yumdu.

14 Ağustos 1936 da dünyaya gelen Ergin Orbey, konservatuar eğitiminin ardından girdiği Devlet Tiyatrolarında çok uzun yıllar oyuncu yönetmen ve idareci olarak görev yapmıştır. İlk olarak 1960’lı yıllarda Eskişehir’de kurulan Belediye Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmenliği görevine gelerek Eskişehir de tiyatro çalışmalarına başlayan büyük usta, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı oyunculuk bölümünün kuruluşunda da aktif rol oynamıştır. 27 Mart 2001 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Kurucu Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen Ergin Orbey, Şehir Tiyatrolarının birçok repertuar oyununun da rejisörlüğünü gerçekleştirmiştir.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Türk tiyatro tarihinde özel bir yere sahip olan, Devlet Tiyatroları sanatçısı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Ergin Orbey’i son yolculuğuna uğurlamak için düzenlenecek olan tören, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü Ankara Devlet Tiyatrosu Büyük Tiyatro Sahnesinde saat: 11.00’da gerçekleştirilecek. Büyük ustanın naşı tören sonrası Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığında defnedilecek.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.7.2012 14:05:52
Allah Rahmet Eyleye Üzerimızde Insana Ömür Veren Gülücüklere bogan bir oyuncu ve gercek anlamda degeri bilinmemiş yeşılçamın duayenlerınden biriydi benim içın.

Mesaj Yaz 21.7.2012 02:18:28
Sorgulayan, denetleyen, müfettiş fobisini toplum nezdinde silen ,güldüren ve müfettişi sevdiren büyük oyuncuya Allah'tan rahmet diliyorum.

Mesaj Yaz 19.7.2012 16:01:44
anılar gidiyor, silinmez umarım ,sonuç... yalnızlık.. rahmet ve sabır diliyorum.

Mesaj Yaz 19.7.2012 11:12:38
bu şahsın rol kabiliyeti mükemmeldi

kendisini daha güzel yerlere getiremediğimiz ve bu sanatcıdan gereği kadar yararlanamayışımız türkiyenin eksiğidir diye düşünüyorum

hak rahmet eylesin....



Yorum Yapın

Hababam'ın efsane müfettişi yaşama veda etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.