ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

10 günde 3 ödül birden!

Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, 18. Saraybosna Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı

16.7.2012

10 günde 3 ödül birden!

önetmen Emin Alper yaptığı ödül konuşmasında geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden, filmin yapımcılarından olan yönetmen Seyfi Teoman’ı andı ve ödülü ona ithaf etti.

Saraybosna’dan hemen önce Tayvan’da düzenlenen Taypey Film Festivali’nin Uluslararası Yeni Yetenek Yarışmasında Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film, aynı dönemde 47. Karlovy Vary Film Festivali’nde Asya filmlerini değerlendiren NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından da En İyi Asya Filmi Ödülü’ne değer görülmüştü. Tepenin Ardı bundan sonraki festival yolculuğuna Sırbistan’da yapılacak 19. Palic Film Festivali ve Yeni Delhi’de düzenlenen 12. Osian Cinefan Film Festivali ile devam edecek.

Türkiye galasını 31. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışma bölümünde yapan Tepenin Ardı En İyi Filme verilen Altın Lale, En İyi Senaryo ve Fipresci ödüllerini kazanmıştı. İlk olarak geçtiğimiz Şubat ayında 62. Berlin Film Festivali’nde dünya galasını gerçekleştiren film hem eleştirmenlerin, hem de seyircinin büyük beğenisini kazanmış ve festivalden Caligari Ödülü ve En İyi İlk Film Mansiyon ödülleriyle dönmüştü.

Çekimleri geçtiğimiz Ağustos ayından Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
"10 günde 3 ödül birden!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

10 günde 3 ödül birden! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.