ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk sinemasına büyük destek!

Sinema Destekleme Kurulu, Türk sineması ile yeni sinemacıları desteklemek üzere sektöre 2 milyon TL katkı sağlama kararı aldı.

4.7.2012

Türk sinemasına büyük destek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ’Sinema Destekleme Kurulu’nun Türk sineması ve yeni sinemacıları desteklemek üzere sağladığı yardımı 2012 yılında yüzde 57 oranında artırdığı bildirildi. Kurulun 27-28 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ’Sinema Destekleme Kurulu Toplantısı’nda alınan 2012/2 sayılı kararla sinema sektörüne toplamda 2 milyon TL katkı sağlayacağı belirtildi. Bu karar ile 2011 yılında toplam 68 projeye destek verilirken, 2012 yılında bu rakam 96’ya ulaşmış oldu. Sektöre 2011 yılında toplam 1 milyon 271 bin 500 TL destek sağlanırken, 2012 yılında 729 bin 600 TL artışla bu rakam toplam 2 milyon TL’ye çıkartıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl olduğu gibi Türkiye’nin sosyo-kültürel hayatı, değerleri ve tarihinin ulusal ve uluslararası tanıtımına önemli katkılar sağlayan belgesel filmleri ile film çekiminin en temel basamağı olan senaryo yazım süreci ve ülke sanatına katkı sağlayacak dinamik ve genç sinemacıları desteklemeye devam ettiği kaydedildi. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sinema Destekleme Kurulu’nun 2012/2 sayılı kararı ile Bakanlık 27 Belgesel film yapım projesine toplam 1 milyon 185 bin TL, 16 animasyon film yapım projesine toplam 297 bin TL, 26 kısa film yapım projesine toplam 287 bin TL ve 27 senaryo-diyalog ve yazım geliştirme projesine de toplam 232 bin TL bütçe ayırdığı ifade edildi. Geçtiğimiz yıla oranla dikkat çekici artışların gözlendiği destek miktarlarının 2012 yılında belgesel film yapım projelerinde yüzde 26, animasyon film yapım projelerinde yüzde bin 463, kısa film yapım projelerinde ise yüzde 319 oranında arttığı bildirildi.

’TÜRKİYE SİNEMA KANUNU’ DESTEK MİKTARINI ARTIRACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Mesut Cem Erkul, kurul kararları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bakan Ertuğrul Günay’ın desteğiyle sektörle iç içe çalışmalar sürdürüldüğünü kaydederek, bu çalışmaların aktif bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi. Erkul, sektöre aktarılan destek miktarındaki yüzde 57’lik artışın Sinema Genel Müdürlüğü’nün yeni misyonunu ortaya koyduğunu söyledi. Hazırlanmakta olan ’Türkiye Sinema Kanunu’ yasalaştığı takdirde desteklerin çeşitleneceğinin ve miktarlarının artacağının altını çizen Erkul, ülkemizi sinema alanında sürekli ve nitelikli eserler üreten bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Türk sinemasına büyük destek!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türk sinemasına büyük destek! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.