ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

3.Uluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR DERNEĞİ, 3.ULUSLARARASI HALK OZANLARI HACIBEKTAŞ BULUŞMASI ETKİNLİĞİNİ "DAVUT SULARİ" ANISINA 09-10 HAZİRAN 2012 TARİHLERİNDE, HACIBEKTAŞ'TA GERÇEKLEŞTİRDİ.

28.6.2012

3.Uluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tarafından düzenlenen "3.Uluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması", 9-10 Haziran 2012 tarihlerinde "Davut Sulari Anısına" Hacıbektaş’ta gerçekleştirildi.

Etkinlikler, 9 Haziran 2012 tarihinde saat 12.30 da, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezindeki programda, açılış konuşmaları sonrasında, Aşık Davut Sulari’nin yaşamını anlatan film gösterildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde saat 14.30 da düzenlenen ve Ahmet Koçak tarafından yönetilen panelde, Halk şiiri ve siyaset konusunda Ali Yaman; Davut Sulari eserlerinin edebi analizi konusunda Doç. Dr Doğan Kaya; Davut Sulari’nin dedelik ve ozanlığı konusunda Dertli Divani; Davut Sulari eserlerinin müzikal analizi konusunda Yusuf Benli; Davut Sulari’nin ozanlık felsefesi ve tasavvuf anlayışı konusunda Ozan Kaplani; bilgi, duygu ve düşüncelerini etkinliği izleyenlerle paylaştılar.

Aynı gün saat 19.00 da başlayan “Deyiş ve Türkü Gecesi"ne, yurtiçi ve yurtdışından katılan ozanlar, şiirleri ve deyişleri ile izleyicilere renkli bir gece yaşattılar.

Kaynak:hacibektas.com

Yorumlar
"3.Uluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

3.Uluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.