ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

E – Kitap İlk Kez Bin Barajını Aştı

Türkiye'de 2010'da yayınlanan e – kitap sayısı 646 iken, 2011'de ilk kez bin barajı aşılarak bin 314 e – kitap yayınlandı.

20.6.2012

E – Kitap İlk Kez Bin Barajını Aştı

Dijital yayıncılığın gelecekte daha da büyüyeceği ve önem kazanacağı öngörülürken, yayıncıların, yazarların ve dağıtımcıların planlarını buna göre yapmaları öneriliyor. Öte yandan alanın yeni olması ve yeni uygulamalar endişeleri de beraberinde getiriyor.

Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, Türkiye’de dijital yayıncılık sektörünün çok yeni olduğunu, bunun bazı belirsizlikleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

Elektronik yayıncılık sektörünün Türkiye’de yeni geliştiğine dikkati çeken Üstün, şu bilgileri verdi:

’’e – kitap, tüm yayıncılık sektörü içindeki yeri henüz yüzde 0,3 civarında ama yeni bir alan olmasına rağmen ciddi bir hacim büyümesi içine girdi. Sadece 2010 ile 2011 yılları arasında e – kitap satışları yüzde 100’ü aşan bir büyüme yaşadı.

2010’da ülkemizde yayınlanan e – kitap sayısı 646 iken, 2011’de ilk kez 1000 barajı aşılarak bin 314 e – kitap yayınlandı. En çok yayınlanan materyaller e – kitap ve web ortamında yayınlanan online dergiler.’’

Üstün, Türk eğitim sisteminde yeni bir uygulama olan Fatih Programı’na ilişkin, ’’Bu devrim niteliğinde bir program. Türkiye’de etki gücü en yüksek programlardan biri olacak. Kitapla ilgili herkesi, her kesimi maddi ve manevi anlamda iyi etkileyeceğini umuyorum. 15 milyon öğrenciyi ve ailelerini kitapla, kültürle, internetle diyaloğa geçirecek büyük bir devrim’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:ajanda.tv

Yorumlar
"E – Kitap İlk Kez Bin Barajını Aştı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

E – Kitap İlk Kez Bin Barajını Aştı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.