ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hobi Olarak Başladıkları El İşine Büyük İlgi

Odunpazarı Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nda (OMEK) üretilen ürünler artık ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

13.6.2012

Hobi Olarak Başladıkları El İşine Büyük İlgi

Kursiyerlerin ürettikleri el işi eserler firmaların raflarından yeni evlenecek gelinlerin çeyizlerine kadar birçok alanda rağbet görüyor. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten kursiyerler ellerindeki siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından ve meslek edindirmek amacıyla açılan OMEK meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu yıl 9. El Sanatları Sergisi’ni Odunpazarı’nda bulunan tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde açan kursiyerler, hazırladıkları ürünleri satışa çıkardı. 50 faklı alanda faaliyet gösteren meslek edindirme kursunda el işi sanatlarından, ebruya, cam, gümüş ve lületaşı işletmeciliğinden arıcılığa kadar birçok meslek yeniden hayat buluyor. Böylelikle kursiyerler hem vakitlerini değerlendirmiş hem de meslek sahibi olmuş oluyor. İşlerini ilerleten kursiyerler aldıkları sertifikalarla iş başvurusu yapabiliyor ya da kendi dükkanının sahibi olabiliyor.

Bugüne kadar binlerce kişiyi meslek sahibi yapan OMEK, ailelerin ekonomilerine de önemli katkılar yapıyor. Bu bağlamda Kurşunlu Külliyesi’nde açılan el sanatları sergisinde el emeği göz nuru yapılan eserler, ekonomiye kazandırılıyor. Eskişehir’in ünlü firmaları OMEK’te yapılan işleri yerinde görerek beğendikleri işler için kursiyerlere siparişler veriyor. Ayrıca, yeni evlenecek kızlar da çeyizlerine koyacakları el işlemelerini OMEK kursiyerlerinin yaptıkları ürünlerden tercih ediyor.

VATANDAŞLAR ÇEYİZLERİNİ TAMAMLAYABİLİYOR

Ürünlere olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten OMEK Birim Sorumlusu Nesrin Yıldız, her yıl 5 bin kursiyerin OMEK’te açılan 50 farklı branşta eğitim gördüklerini söyledi. OMEK’in sadece meslek edindirme kursu olmadığına dikkat çeken Yıldız, "Çeyiz hazırlayan arkadaşlarımız gelip buradan çeyizlerini tamamlayıp gidebiliyorlar. Dışarıdan iş yeri sahipleri de gelip buradan görüp ürünleri beğendikleri takdirde satın alabiliyorlar." diye konuştu.

Odupazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise OMEK’te üretilen işlerin ailelerinin ekonomisine ve ülke ekonomisine yansıdığını söyledi. Eskiden ticari ve ekonomik yönü olmayan ürünlerin artık birer ekonomik ve ticari meta haline dönüştüğüne işaret eden Sakallı, "2004’te başladığımızda 300 öğrencimiz vardı. Bugün Anadolu’nun en büyük kurslarından biri oldu. Buradan sertifika verdiğimiz öğrenci sayısı Boğaziçi Üniversitesi’nin toplam öğrencisinden daha fazla." şeklinde konuştu.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Hobi Olarak Başladıkları El İşine Büyük İlgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hobi Olarak Başladıkları El İşine Büyük İlgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.