ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde

Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’nün “İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde” adlı ilk kitabı çıktı.

1.5.2012

İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde

Mersinli Gazeteci Mustafa Yörü, tarafından kaleme alınan “İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde” adlı romanı ile yayın dünyasına merhaba dedi.

Sürükleyici ve akıcı bir üslupta kaleme alınan esere, Kitap kolikler İnternet sitelerinden satışa sunulan bu esere sahip olabilecekler.

İshak Kuşu, romanı kitabı ile ilk eserini kaleme alan Gazeteci-Yazar Yörü,’nün kitabı bir dönem romanı olma özelliğini taşıyor. Berikan Yayınları Kurgan Edebiyat Serisi’nden çıkan romanın hikâyesi, 13. yüzyıla dayanıyor.

Moğolların Harezm Devletini yıpratıp yıktığı bir süreçte yaşanan olaylar, Semerkandi Ailesi’nin Tebriz’den yola çıkmasıyla başlayan kitapta, Kara Tatar olarak eserde adı geçen Moğollardan kaçan aile, kendine yerleşecek yeni bir yurt arayışı içindedir. Ancak akla gelmeyenler başa gelir.

672 sayfalık olan roman oldukça akıcı ve sürükleyici bir üslup ile yazılmış. Eser, kitapseverleri uzun soluklu ama bir o kadar da sürükleyici bir maceranın içine çekiyor.

Kitap, Semerkandi Ailesi çevresinde o yüzyılın Ön Asya’daki devlet ve toplumlarına birer pencere açıyor. Harezm Devleti’nden Anadolu Selçuklu Devletine, Eyyubi Sultanlığı’ndan, Trabzon Rum İmparatorluğu’na kadar dönemin siyasi yapılarına geçit resmi yapıyor romanda. Kahramanlarımız gün oluyor Celaleddin Harzemşah’ın yanında Kara Tatarla cenge tutuşuyor, gün oluyor Sultan Alaeddin Keykubat’ın karşısında Yassıçemen’de savaşıyor.

Eserde, Sultanların hikâyeleri anlatıldığı gibi, haramilerin hikayeleri de geniş bir yer buluyor. Okuyucu, bir hikâyede kendini Bağdat’taki Abbasi Sarayı’nda, bir diğerinde ise Trabzon Rum İmparatoru’nun karşısında buluyor. Romanda Semerkandi Ailesi’nin fertlerinden başka, Türk, Arap, Rum, Yahudi karakterlerin hikâyeleri de yer alıyor. Dinlerin, kültürlerin, aşkların, isyanların renk kattığı hikâye, masalsı bir üslupla okuyucusunu adeta peşinden sürüklüyor.

Kitap kolikler İnternet sitelerinden satışa sunulan bu esere sahip olabilecekler.

Kaynak:silifkehaberler.web.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.5.2012 19:58:35
Mustafa Yörü'ye yazım hayatında başarılar dilerim.Türk Edebiyatına hayırlı olsun.


Yorum Yapın

İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.