ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Necip Fazıl'ın Şiirlerine Senfonik Besteler

Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl'ın şiirleri Uğur Işılak tarafından senfonik besteleriyle bir kez daha ölümsüzleşecek..

20.4.2012

Necip Fazıl'ın Şiirlerine Senfonik Besteler

’Üstad Senfonisi’ albümü ve konserleri Türkiye’de bir ilk olacak..

Şair Necip Fazıl Kısakürek’e hayranlığı ile bilinen Uğur Işılak, hayranlığını büyük bir projeyle pekiştirme yolunda yoğun bir tempoyla çalışıyor. Yapımcılığını Simklas Yapım’ın üstlendiği, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed’e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce bestelenmemiş şiirlerinden oluşan albümde bütün beste ve yorumlar Uğur Işılak’a ait.
“Üstad” albümüne 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik ediyor. Albüm, Necip Fazıl’ın ölüm yıldönümü olan 25 Mayıs’ta müzikseverlere sunulacak.

’Her şeyiyle sanat, duygu ve düşüncenin zirvede olduğu bu şiirlerin bestelenebilmesi için, mısralardaki musikiyi duyan ve hissedebilen ve bütün bunları ahenge dönüştüren ve aynı zamanda Üstad’a hizmetkârlık yapmayı üstün bir paye kabul eden bir yüreğin bu işe talip olması gerekir ” diyen Uğur Işılak, albümün içeriği ve misyonu hakkında da Haber 7’ye bilgiler verdi.

Neden Uğur Işılak’la “Üstad” senfonisi?
Necip Fazıl Kısakürek’e aşina olan herkes onu “Üstad” olarak anar. Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad’ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad’ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım.
Neden Uğur Işılak’la meselesine gelirsek, bu iş, Üstad geçinen ve Üstad’tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad’la geçenlerin işidir.

Albümde kaç eser yer alacak?
Tarafımca bestelenmiş 10 Üstad şiiri yer alacak… Bu şiirlerin hemen hemen tamamı Türk insanının aşina olduğu şiirler. Müzik yönetmenliğini ise ünlü müzik adamı Turhan Yükseler,sanat danışmanlığını menejerim ve kardeşim olan Murat Işılak üstlendi ve daha birçok isim destek verdi. Albüm her yönüyle hem kulağı, hem gönlü ziyadesiyle dolduracak.

Konserler olacak mı?
Evet, hem ulusal hem de uluslararası yapılacak. Çalışmalar başladı ...

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.4.2012 12:50:54
Vatan ve iman gibi üstün nitelikleri ruhunda barındıran usta halk şairi Necip ve nezih insan (Necip Fazıl Kısa küreği) hatırlatan güzel bir çalışmadır eminim.. Güzel bir üslupla onun şiirelerindeki sözleri dinlemek hoş ve zevkli olacaktır bence. Elbetteki bir kişiyi seven, sayan, onun vatan ve iman kokan şiirlerinide en güzel şekilde lanse edecektir..Başarılar Uğur Işılak..

Mesaj Yaz 21.4.2012 20:56:51
çok sevindirici ve özendirici bir çalışma,sahip olmak isterim,erişim yolunu da açıklarsanız sevinirim.

Mesaj Yaz 20.4.2012 19:30:28
M. Akif'in Safahat' ı da Ertuğrul Erkişi tarafından bestelendiğinde çok sevinmiştim. Üstadın emsalsiz eserlerini bir de Uğur Işılak farkıyla dinlemek hoş olacak. Projeye gönül verenleri tebrik ederim. Sevindirdiniz üstadın şu hayırsız hayranını...


Yorum Yapın

Necip Fazıl'ın Şiirlerine Senfonik Besteler ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.