ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bugün Vizyona 7 Yeni Film Girdi

Türk sinemaseverler, bu hafta komedi, dram, romantizm ve aksiyon sahnelerinin yer aldığı biri yerli 7 yeni filmle buluşacak. İşte filmlerin konuları

20.4.2012

Bugün Vizyona 7 Yeni Film Girdi

"Battleship"

Klasik ’’amiral battı’’ oyununun uyarlaması olan aksiyon-macera türündeki ’’Battleship’’ filminin yönetmenliğini Peter Berg yaptı.

Filmin konusu şöyle;

Destansı özellikler taşıyan film, denizde, karada ve havada süper güçlere karşı girilen bir hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Filmde, donanma subayı teğmen Alex Hopper rolünde Taylor Kitsch seyirci karşısına çıkarken, fizyoterapist ve Hopper’ın nişanlısı Sam Shane rolünde Brooklyn Decker, Hopper’ın silah arkadaşı deniz astsubayı Raikes rolünde ise şarkıcı Rihanna yer alıyor.

"MAR"

Caner Erzincan’ın yönettiği ’’Mar’’ filminde, taşrada yaşayan çocuk, ergen, yaşlı üç erkeğin fotoğrafı çekilmeye çalışılıyor.

Filmin konusu şöyle;

Drama türündeki film, üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi arayışında olan karakterlerin, bu eksikliği tamamlamak için çırpınmalarını konu ediniyor. Filmi izleyenler, küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için hayatın her an hırçınlaşabileceğini görüyor.

Filmde Volga Sorgu, Begüm Kütük, Güray Kip, Mahmut Gökgöz, Yılmaz Şerif, Ahmet Kural ve Sırrı Süreyya Önder rol alıyor.

"ÖBÜR DÜNYADAN ( The Awakening)"

Bu haftanın korku ve gerilim filmi ’’Öbür Dünyadan’’ (The Awakening) filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Nick Murphy üstlendi.

Filmin konusu şöyle;

Altın küre adayı Rebecca Hall ve Dominic West, Oscar adayı Imelda Staunton ile Lucy Cohu’nun rol aldığı film, 1921 yılında, 1. Dünya Savaşı’nın ardından yaşanılan acı ve kayıplardan çok yara almış İngiltere’de geçiyor.

Savaş sonrası insanların doğaüstü olaylara inanmaya yatkın olduğu bu dönemde, nişanlısının ölümü ardından kendini rasyonel yöntemlerle doğaüstü güçleri açıklamaya, hayaletleri yakalamaya adamış bir kadın olan Florence Cathcart’ın (Rebecca Hall) başrolde yer aldığı filmin hikayesi şöyle:

’’Florence taşradaki bir okula, gelen bir şikayeti araştırmaya gider. Okulda çocuk yaşta bir hayaletin görüldüğü söylenmektedir. Her zamanki gibi bu tarz hurafelerin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya girişen Florence’ın inancı, bu sefer beklemediği bir şekilde sarsılacaktır. Görünmeyen varlıklar onu da yalnız bırakmayacaktır.’’

"MEZARINA TÜKÜRECEĞİM ( I Spit on Your Grave)"

Yönetmenliğini Steven R. Monroe’un yaptığı ’’Mezarına Tüküreceğim’’ de (I Spit on Your Grave), korku ve gerilim sahneleriyle sinemaseverleri salonlara çekmeye çalışacak.

Filmin konusu şöyle;

Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard, Daniel Franzese, Rodney Eastman, Chad Lindberg’in rol aldığı film, genç bir kadın yazarın, kitabını huzur içinde yazmak amacıyla nehir kenarındaki sakin ve sessiz evine gidişiyle başlıyor. Her şey yolunda görünürken, insanlık dışı muameleyle karşılaşıp burada hiç tanımadığı kişilerin türlü işkencelerine maruz kalan genç kadın, intikam için hepsinin izini tek tek bulmaya başlar.

"KORSANLAR (The Pirates! Band Of Misfits)"

Peter Lord ve Jeff Newitt’in yönettiği üç boyutlu animasyon filmi ’’Korsanlar’’ın (The Pirates! Band of Misfits) senaryosu, Gideon Defoe tarafından, kendi yazdığı ’’The Pirates! In an Adventure with Scientists’’ adlı kitaptan uyarlandı.

Türkçe dublajlı olarak Murat Şen, Barış Özgenç, Aydoğan Temel, Burcu Esmersoy, Betül Arım, Osman Alkaş, Özgür Özdural, Murat Aydın, Neriman Uğur ve Çağlar Çorumlu tarafından seslendirdi.

Filmin konusu şöyle;

’’Baş karakter Korsan Kaptan, gür sakallı, sınırsız bir hevese sahip ama pek de başarılı denemeyecek bir korsan gemisi kaptanıdır. Yanındaki çapulcu tayfasıyla birlikte karşısındaki engellerin büyüklüğünün farkında değilmiş gibi görünen Kaptan’ın tek bir hayali vardır, azılı rakipleri Kara Bellamy ile Pala Liz’i yenerek, herkesin peşinde koştuğu ’Yılın Korsanı Ödülü’ne sahip olmak.’’

"SEVİMLİ KAHRAMAN ( The Outback)"

Albino koala Johnny’nin kahramanlık hikayesi, ’’Sevimli Kahraman’’ (The Outback), haftanın ikinci animasyon filmi.

Filmin konusu şöyle;

’’Albino türündeki koala Johnny aslında ender rastlanan bir tür ama çevresindekiler farklı olduğu için onu hep dışlamış, hatta karnaval zamanında bile ucube gösteriler yaptırmışlardır. Fakat bir gün yolu yetenek avcısı bir Tazmanya Şeytanı olan Hamish ve elinden kamerasını düşürmeyen Higgens ile kesişince Johnny gerçek bir kahraman olmak için kendisini yollara vurur. Outback kasabasındakiler onu sırf farklı renkte olduğu için dışlarken, birden kasabanın kurtarıcısı olan Johnny’yi kötü timsah Bog’a karşı desteklerler. Gerçek bir kahraman olmak için Johnny’nin önünde artık hiçbir engel kalmaz.’’

"AŞKIN KARANLIJK YÜZÜ ( The Deep Blue Sea )"

Haftanın romantik filmi ’’The Deep Blue Sea’’, hakim William Collyer’ın (Simon Russell Beale) güzel ama mutsuz eşi Hester’in (Rachel Weisz) Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde görevli bir pilot olan Freddie Page’a olan aşkını anlatıyor.

Filmin konusu şöyle;

Hester, takıntılı bir şekilde bu adamın ve aşkının peşinden gidecektir, fakat bu büyük sevgi ona çok pahalıya mal olacaktır.

Yönetmenliğini Terence Davies’in yaptığı filmin oyuncuları arasında Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale, Karl Johnson, Barbara Jefford, Ann Mitchell, Harry Hadden-Paton, Sarah Kants, Jolyon Coy, Danny de Warren yer alıyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Bugün Vizyona 7 Yeni Film Girdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bugün Vizyona 7 Yeni Film Girdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.