ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Peygamber Aşkına Tirit Ziyafeti

Şanlıurfa’da 3 farklı camide toplam 200 bin kişiye Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Tirit Ziyafeti verildi.

14.4.2012

Peygamber Aşkına Tirit Ziyafeti

Şanlıurfa’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü ve Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ortak çalışmasıyla 120 bin kişilik Tirit Ziyafeti düzenlendi. Ziyafet vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Tirit ziyafeti programına 120 bin kişi iştirak ederken akşam saat 20.00’de GAP Arena Stadı’nda verilecek konferans ile bir gün içerisinde yapılan etkinliklerle 200 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Sabah namazının ardından on binlerce kişi Dergah Camii, İbrahim peygamber Camii ve Hacı Bekir Sofrası’nda verilen tirit ziyafetine akın etti.

“HERKESİN BU İKLİMDE OLMASI LAZIM”

Yaşanan görüntülerden hoşnut olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç kardeşlik duygularının pekiştiği bir hafta yanşadığına işaret ederek, “Herkesin bu iklimde olması lazım. Bilenin bilmeyene anlatması lazım. Herkes başkalarını sorgulamadan önce kendini sorgularsa… Allah’a şükür bu kardeşlik ortamını yakaladık” ifadelerini kullandı.

“BU YIL Kİ TEMA KARDEŞLİK HUKUKU”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ise, “1989 yılında başlayan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri hızla gelişti ve memleketimizin her tarafında ilgi görmeye başladı. Avrupa’da bile 5-6 milyon varlığımız var. Oralarda da 5 bin 6 bin kişilik Amsterdam’da 40 bin kişi katılıyor. Her yıl farklı bir tema seçiliyor. Bu yıl ki tema “Kardeşlik” ve “Kardeşlik Hukuku”. Kardeşliğin sadece söylemde kalmaması gerekir. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi, “Kendileri son derece ihtiyaç içerisinde olsalar bile mü’min kardeşlerini kendilerine tercih ederler.” Bu İslam’ın ortaya koymuş olduğu çok güzel ahlaki bir vakıf. Adeta ahlakta çok ileri bir seviye, bir ufuk gibi. Milletimiz bu tabloyu görüyor ve yaşıyor. Burada gördüğümüz bu sahne Resulallah’ın (s.a.v) bize öğrettiği kardeşliği yansıtıyor” diyerek seçilen kardeşlik temasına vurguda bulundu.

“HZ. İBRAHİM’İN DOSTLUĞU PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN DE MUHABBETİYLE”

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ise, “Hz. İbrahim’in dostluğu Peygamber Efendimiz’in de muhabbetiyle Şanlıurfa Halkımız yediden yetmişe Dergah Camimiz’de, İbrahim Peygamber Cami’sinde ve Hacı Bekir Sofrası’nda bir araya gelmiştir. Takriben bugün 120 bin insan bu coşkuyla bu kardeşliğin Kutlu Doğum Haftası’nın ilk gününde coşkusunu yaşıyoruz. Bütün halkımıza iştirak edenlere teşekkür ediyorum. Akşam saat 20.00’de GAP Arena Stadyumu’nda orada içeride 40 bin dışarıda 20 bin olmak üzere 60 bin insanımızın oraya geleceğini umuyorum ve bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Tirit Ziyafeti’nden tadan vatandaşlar ise memnuniyetlerini, “Allah razı olsun. Mübarek olsun. Çok şükür biz yedik Cenab-ı Allah bereketini koysun. Her sene nasib etsin…” sözleriyle ifade etti.

VATANDAŞ DURUMDAN MEMNUN

300 metre uzunluğunda kuyrukla başlayan Tirit Ziyafeti saatlerin ilerlemesiyle yer yer bir kilometreyi aştı. Dergah Cami’inde izdiham oluşmasını engellemek için bariyerler konularak sıkı güvenlik önlemleri alındı. Saat 10.00’a kadar devam edecek olan ve on binlerce insanın katıldığı etkinlikte şu ana kadar herhangi bir olay yaşanmadı.

Dergah Cami’inde düzenlenen ziyafete Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Aşevi Sorumlusu Ali Topal ve on binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.4.2012 21:13:20
Çok anlamlı bir etkinlik olmuş.

Mesaj Yaz 15.4.2012 19:28:27
Harika bir etkinlik olmuş.Allah emeği geçenlerden razı olsun

Mesaj Yaz 15.4.2012 12:37:10
Allah kabul etsin düşünmeleri dahi güzel....


Yorum Yapın

Peygamber Aşkına Tirit Ziyafeti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.