ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yeni öyküler Bursa'da Hayat Buluyor

Karagöz Sinema Atölyesi, ‘Bursa Senaryoları’ çalışmasıyla yeni öyküleri ve kısa filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

5.4.2012

Yeni öyküler Bursa'da Hayat Buluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sanata verdiği değerin ve yerel insan kaynaklarını önceleyen hizmet anlayışının somut göstergelerinden biri olan Karagöz Sinema Atölyesi, Bursa’nın medeniyet birikimini yaşatan ve geleceğe taşıyan projelerle, coğrafya ve hikaye zenginliği açısından doğal bir plato halinde olan kenti kısa metrajlı filmlerle buluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde 400 kursiyerle başlayan çalışmalarla ilgili süreci anlatan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, “Atölyeye olan ilgi başından beri beklenenin üzerinde oldu ve Bursa’nın sinemacı potansiyelinin zenginliği de bu çalışmayla ortaya çıktı. Bu insan kaynağımız, eğitmen ve öğrencileriyle coğrafya ve hikaye zenginliğiyle de doğal plato olan Bursa’yı anlatmak, bu şehirde yaşanan ve yaşanmış iyi hikayeleri filme almak için kursiyerlerimiz hazırlıklarına başladı” dedi.

“Sinema iyi hikaye ile başlar” fikrinden hareketle, atölye öğrencilerinden oluşan kısa film grupları, bir yandan aldıkları eğitime teorik ve uygulamalı olarak devam ederken öte yandan da hikaye zenginliğiyle dikkat çeken Bursa’yı tanıtma hedefiyle kısa film çalışmalarına başladı. Karagöz Sinema Atölyesi, oyunculuk bölümüyle start verdiği çalışmalarına Çocuk Sanat Evi’nde, 14 Nisan Cumartesi günü yeniden başlayacak film yapım ve senaryo bölümüyle devam edecek.

Uzun yıllar Bursa’ya hizmet eden ve özellikle çocukların sanatla buluştuğu mekan olmaya devam eden “Çocuk Sanat Evi” artık bunun yanında Karagöz Sinema Atölyesi´nin de adresi olacak. Karagöz Sinema Atölyesi sinema dünyasına katkı koymanın heyecanı için de mutfak çalışmalarına hız verdi. Bursa’nın tanıtımına katkı koyacak kısa filmler şimdiden merak konusu olmaya başladı. Öğrencilerin ise atölye dersleriyle başlayan heyecanları, yerini Bursa için sorumluluk duygusuna bıraktı.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Yeni öyküler Bursa'da Hayat Buluyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yeni öyküler Bursa'da Hayat Buluyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.