ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Osmanlı Filminde Di Caprio Oynayacak

İrlanda'daki Büyük Kıtlık'ta 1 milyon insan ölürken Britanya ve Avrupa bunu seyretti. Ekonomik sıkıntıdaki Osmanlı ise yardıma koştu. Sultan Abdülmecid'in yardımını anlatan filmde Colin Farrell ve Leonardo Di Caprio gibi yıldızlar oynayacak.

5.4.2012

Osmanlı Filminde Di Caprio Oynayacak

Hollywood’un çevireceği Famine/Kıtlık filminde oynayacak yıldızlar belli oldu. 1845 ile 1851 yılları arasında İrlanda’daki Büyük Kıtlığı ve Sultan Abdülmecid’in bu ülkeye yaptığı yardımı anlatan filmde Colin Farrell ve Leonardo Di Caprio gibi yıldızlar oynayacak. Film, bu yılın sonunda İrlanda’nın doğu kıyısında, Dublin’in kuzeyinde bulunan bir liman kasabası olan Drogheda’da satart alacak.

Filmin Hollanda’da yaşayan senaristi Ömer Sarıkaya, Kültür Bakanlığı’nın da bu çalışmaya mali destek de bulunacağını açıkladı.

İrlanda’da yayınlanan Drogheda Independent gazetesinin haberine göre 24 ayda bitecek filmin maliyetinin 100 milyon avro civarında olmasını beklediğini belirten Sarıkaya, filmin İrlandalı yönetmeni Mark Mahon ile temasta olduğunu da belirterek, "Onu İstanbul’a davet ettim" dedi.

SENARİST TÜRK

Filmin senaryosu ise kısaca şöyle: 1845 yılında Amerika kıtasından bulaşan bir tür zehirli mikroskobik mantar İrlanda patatesini büyük oranda zayi etmiştir, salgın 1851 yılına kadar devam etmiştir.

İrlanda’nın en temel gıda maddesinin patates olması ve salgının da çok uzun sürmesi nedeniyle 1 milyon kadar insan ölmüş ve 2 milyon insan da İrlanda’yı terk ederek, göç etmiştir.

Salgın öncesi 8 milyon olan İrlanda nüfusu 5 milyona düşmüştür, bu derecede etkili olan salgın, tarihe Büyük KıtlıK ya da Patates Kıtlığı olarak geçmiştir.

YARDIM KRALİÇE’Yİ RAHATSIZ ETTİ

Bu olay Osmanlı Sultanı Abdülmecid’e intikal edince, Sultan müteessir olur ve yardım amacıyla 10.000 İngiliz sterlini gönderme kararı verir.

Ancak,İngiltere Kraliçesi Viktorya, İrlanda’ya Osmanlı tarafından bu miktarda yardımın yapılmasını sakıncalı görerek yardım miktarını 1.000 Sterline düşürür.

Osmanlı Sultanı da bunun üzerine 1000 Sterlin ile birlikte 5 gemi tahıl yardımında bulunur.

KASTİ İHMALKARLIK

Dönemin İngiltere devleti, Büyük Britanya İmparatorluğu yani üzerinde güneş batmayan en güçlü dünya devletidir. Buna rağmen İngiltere İrlanda’ya hiçbir yardımda bulunmaz.

Sanayi devrimi sayesinde zenginleşen hiçbir Avrupa devleti de İrlanda halkına yardımda bulunmaz.Ekonomik sıkıntı içerinde olan Osmanlı İmparatorluğu ise uzak coğrafi mesafeleri de aşarak bu
yardımı yapmaktan kendini esirgemez.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.4.2012 19:43:37
Osmanlının her zamanki vefası...


Mesaj Yaz 5.4.2012 12:22:15
merakla bekliyorum.


Yorum Yapın

Osmanlı Filminde Di Caprio Oynayacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.