ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yarın Gece Yapmayı Sakın Unutmayın!

Yaz saati uygulamasına Pazar günü geçilecek. Yarın gece (Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece), 03.00'de saatler bir saat ileri alınacak.

23.3.2012

Yarın Gece Yapmayı Sakın Unutmayın!

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya iliş Bakanlar Kurulu Kararı 13 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Karar çerçevesinde, bütün yurtta saatler, 25 Mart Pazar günü saat 03.00’de bir saat ileri alınacak. Saatler, 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 04.00’de tekrar geri alınacak.

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

Türkiye’de yaz saati uygulaması, AB ülkeleriyle eş zamanlı olarak Mart ayının son Pazar günü başlayıp, Ekim ayının son Pazar günü bitiyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.3.2012 18:37:06
saat yedi hava kararmadı biraz garip doğrusu...

Mesaj Yaz 24.3.2012 22:04:03
Uygulama güzel de; bir de özellikle kamu ve özel kurumlarda (belediye, banka, şirketler vb. ile camilerin şerefelerindeki yüzlerce floresan)
niye olması gerekenden kat kat fazla, gereksiz yakılır, kimsenin sesi çıkmaz?

Bunca israf, bunca şatafat...
Ne dinde yeri var ne başka felsefelerde.

Duyarlı olalım.
Elli-yüz yıl sonra, tüm kaynaklar bittiğinde; olan çocuklarımıza olacak.

Paranız olsa da, satın alacak enerji kalmayacak!



Yorum Yapın

Yarın Gece Yapmayı Sakın Unutmayın! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.