ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Antalya Edebiyatçı Akınına Uğrayacak

Türkiye’nin en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri 15 Mart Perşembe günü başlıyor.

10.3.2012

Antalya Edebiyatçı Akınına Uğrayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (Aksav) tarafından düzenlenen 2012 yılı Altın Portakal Şiir Ödülü programı çerçevesinde Türkiye’nin önde gelen şair ve eleştirmenleri 15 – 17 Mart’ta Antalya’da buluşuyor.

Şiirin Altın Portakalının bu yılki onur konuğu Gülten Akın.


Şiirin Altın Portakalı için Antalya’da buluşacak şair ve yazarlar şu isimlerden oluşuyor:

Jüri Üyeleri: Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ahmet İnam, Mustafa Durak, Ahmet Telli.

Altın portakal Şiir Ödülü kapsamında düzenlenecek panellerde konuşmacı olarak yer alacak ve sempozyuma bildiri sunacak olanlar: Abdülkadir Budak, A. Galip, Ahmet İnam, Ahmet Say, Akif Kurtuluş, Asuman Susam, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Cevat Çapan, Derya Çolpan, Doğan Hızlan, Didem Gülçin Erdem, Emel Güz, Emirhan Oğuz, Faris Kuseyri, İsmail Mert Başat, Halim Şafak, Haydar Ergülen, Hayri K. Yetik, Kanzuiby Miziev, Levent Turhan Gümüş, Mahmut Temizyürek, Mustafa Durak, Necmiye Alpay, Orhan Koçak, Ömer Erdem, Özgen Kılıçarslan, Sezai Sarıoğlu, Sırma Köksal, Şerife Yalçınkaya, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin, Tuncer Uçarol, Turhan Günay, Türkân Yeşilyurt, Yaşar Bedri.



17 Mart 2011 Cumartesi günü AKM Perge Salonu’nda dört oturum şeklinde gerçekleşecek sempozyumda 2011 yılının Altın Portakal Ödüllü şairi Ahmet Telli’nin şiiri ele alınacak.

15- 16 Mart tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sanatçılar Derneği ve Antalya Kent Konseyi’nde Türk ve dünya şiirinin çeşitli yönleriyle ele alınacağı paneller düzenlenecek.

15 Mart Perşembe günü saat 17.30’da AKM Fuayesinde üç şiir sergisinin açılışı yapılacak. “El Yazması Şiirler” (Fahri Özdemir arşivi), “Nidâ Şiirleri” (Habip Aydoğdu) ve “14 Altın Şair” başlıklı sergilerin açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksav Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yapacak.



Sergi açılışının ardından 16. Altın Portakal Şiir Ödülü Jürisi toplanarak, 2012 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü’nü belirleyecek. Şiir ödülüne değer görülen şaire ödülü 17 Mart Cumartesi günü, sempozyum programı içinde sunulacak.

Kaynak:ajanda.tv

Yorumlar
"Antalya Edebiyatçı Akınına Uğrayacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Antalya Edebiyatçı Akınına Uğrayacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.