ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kapadokya'yı İki Ayda 128 Bin Turist Gezdi

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'yı yılın ilk iki ayında 128 bin turist ziyaret etti.

7.3.2012

Kapadokya'yı İki Ayda 128 Bin Turist Gezdi

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri ocak şubat aylarında yaklaşık 90 bini yabancı olmak üzere toplam 128 bin 85 kişi ziyaret etti.

Yerli ve yabancı turistlerden 21 bin 771’i ücretli, 11 bin 202’si ücretsiz, 13 bin 611’i müze kart ile 81 bin 501’i de seyahat acenteleri aracılığı ile gezdi.

Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bölgeyi geçen yılın ilk 2 ayında ise 27 bin 823’ü ücretli, 19 bin 974’ü ücretsiz, 9 bin 821’i müze kart ve 69 bin 808’i de seyahat acenteleri aracılığıyla 127 bin 426 turist ziyaret etmişti.

Kapadokya’da Göreme Açık Hava Müzesi, Mustafapaşa, Gülşehir Açıksaray ve Zelve ören yerleri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık ve Gülşehir Saint Jean Kiliseleri, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzeleri, Hacıbektaş Atatürk Evi, Hacıbektaş Veli Müzesi ve Külliyesi, Kaymaklı, Derinkuyu, Tatlarin ve Özkonak yeraltı kentleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak turistlerin ziyaretine açık bulundurulan tarihi ve turistik mekanlar arasında yer alıyor.

Yılda ortalama 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgedeki müze ören yerlerinden yaklaşık 15 milyon lira gelir elde ediliyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Kapadokya'yı İki Ayda 128 Bin Turist Gezdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kapadokya'yı İki Ayda 128 Bin Turist Gezdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.