ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘Dağ’ Gibi Festival!

Gönüllüler tarafından gerçekleştirilen festivalde yer alan bütün filmler ücretsiz olarak izlenebilecek

7.3.2012

‘Dağ’ Gibi Festival!

Dağ Filmleri Festivali bugün başlıyor. Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl “Maceraya Hazır Ol” sloganıyla yola çıkan Dağ Filmleri Festivali’nde 16 farklı ülkeden toplam 55 film yer alıyor.

Türkiye’nin, dağ, keşif ve macera konulu ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, bugün İstanbul’da izleyicilerle buluşuyor. Festival koordinatörü Murat Yılmaz, İstanbul’da 2006 yılından bu yana aralıksız olarak izleyicisiyle buluşan Dağ Filmleri Festivali’nin, dağ ve doğa bilincine dikkat çekmek, ulusal doğa belgeselciliğine katkı sağlamak, doğa kültürü alanındaki önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Festivalin ilk başladığı günden bu yana artan dinamik içeriğiyle şehirdeki insanı doğaya yaklaştırma çabasıyla ve doğa belgeselciliğine sağladığı katkılarla dikkat çektiğini anlatan yılmaz, “Festival, düzenlediği etkinliklerle de Türkiye’de doğa kültürü alanındaki çok önemli bir boşluğu doldurmaya gayret ediyor” dedi. Bu yıl “Maceraya Hazır Ol” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden yılmaz, festivale, İstanbul’da 7-11 Mart’ta Fransız kültür Merkezi, Galatasaray Aynalı Geçit ve Pusula Sanat Galerisi’nin, Ankara’da 29-31 Mart’ta Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin, İzmir’de ise 12- 14 Nisan’da konak Belediyesi kültür Merkezi’nin ev sahipliği yapacağını belirtti.

20 YERLİ 35 YABANCI FİLM
Festivalde, dünya festivallerinde gösterilen 500’den fazla film arasından belirlenen 2012 seçkisinde 20’si yerli 35’i yabancı olmak üzere 16 farklı ülkeden, toplam 55 filmin yer aldığını anlatan yılmaz “Film sayısı ile festival kendi film rekorunu da kırmış oldu. Ayrıca 5 filmimiz Türkiye, 1 filmimiz de Avrupa prömiyerini festivalimizde gerçekleştirecek. Seyirci sayısının ve festivale ilginin her geçen yıl artması içeriği de zenginleştiriyor. Filmler, ‘ülkemizden’, ‘Dünyadan’, ‘keşif ruhu’, ‘Doğa Çevre- İnsan’, ‘Su Dünyası’, ‘Bisiklet’, ‘kayak’ ve ‘DFy Finalistleri’ olmak üzere 8 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide, rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra çevre ve doğa belgeselleri ve gezi, keşif ve insan hikâyeleri de yer alıyor” diye konuştu.

Bu yılın en çarpıcı teması “Dünyadan” ile The North Face sponsorluğunda 8 filmin beyaz perdeye yansıyacağını anlatan yılmaz “Bu tema altında ödül şampiyonu ‘Soğuk’ filmi dikkat çekiyor. Film, dolaştığı 49 festivalden topladığı 15 ödül ve çarpıcı kurgusuyla salonlarda boş koltuk bırakmayacağa benziyor” dedi.

Festivalin gala filmi ise ülkemizden bir belgesel olacak. “rampa”, 1945 yılında Erzurum’da inşa edilen ve çok sonraları Erzurum’a bir olimpiyat kazandıracak olan kayakla atlama rampasının hikâyesi.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
"‘Dağ’ Gibi Festival!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

‘Dağ’ Gibi Festival! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.