ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

15 Yılda 6 Film 141 Ödül!

İlk filmi 'Kasaba'yı 1997'de çeken Nuri Bilge Ceylan, geçen 15 yıla altı film ve toplamda 141 ödül sığdırmayı başardı

7.3.2012

15 Yılda 6 Film 141 Ödül!

Türk sinemasını yurt dışında başarıyla temsil eden yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ödüle doymuyor. Ceylan’ın son filmi ’Bir Zamanlar Anadolu’da’, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde aldığı ’Büyük Ödül’le başladığı maratonda; Filipinler’den İsrail’e, Dubai’den Brezilya’ya kadar hemen her ülkeden ödül kazanmayı başardı. Film, geçtiğimiz Mayıs ayından beri 10 ayda 17 kez ödüllendirildi. ’Bir Zamanlar Anadolu’da’ Ceylan’a; son olarak geçtiğimiz hafta, İrlanda’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali’nde ’En İyi Yönetmen’ ödülünü kazandırdı.

26 KEZ ’EN İYİ YÖNETMEN’
Sabah’ın haberine göre; filmleri merakla beklenen Ceylan, 1997’de çektiği ilk filmi ’Kasaba’dan itibaren geçen 15 yıla altı sinema filmi ve 143 ödül sığdırdı. ’Kasaba’yla altı, ’Mayıs Sıkıntısı’yla 26, ’Uzak’ ile 47, ’İklimler’ ile 17, ’Üç Maymun’ ile 28 ödül alan Ceylan, ’Bir Zamanlar Anadolu’nun 10 ayda 17 ödül almasıyla, kariyerindeki ödül sayısını 141’e çıkardı. Ünlü yönetmen, bugüne kadar 26 kez ’En İyi Yönetmen’ ödülüne layık görüldü.

EN ÇOK İZLENEN FİLMİ OLDU
Nuri Bilge Ceylan’a birçok ödül kazandıran ’Bir Zamanlar Anadolu’da’, aynı zamanda Ceylan’ın en çok izlenen filmi oldu. 23 Eylül 2011’de 65 salonda vizyona giren ve 18 hafta gösterimde kalan film, 156 bin 399 kişi tarafından izlendi. ’Bir Zamanlar Anadolu’da’, usta yönetmene 1 milyon 575 bin 210 lira kazandırdı.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
"15 Yılda 6 Film 141 Ödül!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

15 Yılda 6 Film 141 Ödül! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.