ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Devlet Tiyatroları Martta 4 Oyuna Prömiyer Yapacak

Devlet Tiyatroları (DT), Mart ayında, Ankara, İstanbul ve İzmir’de 4 yeni oyuna prömiyer yapacak.

29.2.2012

Devlet Tiyatroları Martta 4 Oyuna Prömiyer Yapacak

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 ildeki 45 sahnesinde sezonun beğenilen oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam eden DT, 112 değişik oyunla 862 temsil verirken turne temsillerini de sürdürüyor.

Mart ayında Çermik, Urfa, Ordu, Ağrı, Balıkesir, Muş, Çanakkale, Erzincan, Bayburt, Sakarya, Düzce, Bolu, Alanya, Muğla, Bartın, Karabük, Çanakkale ve Kayseri’de turne temsilleri verecek olan Devlet Tiyatrolarının prömiyer yapacak yeni oyunları ile sahneleri şöyle:

"Ankara Devlet Tiyatrosu Ferenç Molnar’ın yazdığı, Tarık Demirkan’ın dilimize çevirdiği, Serra Canbay’ın uyarladığı, Ebru Kara’nın yönettiği ’Pal Sokağı Çocukları’na 11 Mart Pazar günü Akün Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Şahin Engel’in yazdığı, Murat Çidamlı’nın yönettiği diğer yeni oyun ’Yosunlar’ ise 20 Mart Salı günü Oda Tiyatrosu’nda ilk kez seyirciyle buluşacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Melek Ökte Sahnesi’nde ’Don Quijote’nin Maceralarının Dostları Tarafından Temsili’ adlı oyuna 15 Mart Perşembe günü prömiyer yapacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Çekmece Sahnesi’nde Refik Erduran’ın yazdığı, Zafer Kayaokay’ın yönettiği ’Açıl Kafam Açıl’ adlı oyunun ilk temsilini 23 Mart Cuma günü verecek."

Kaynak:milliyet.com.tr

Yorumlar
"Devlet Tiyatroları Martta 4 Oyuna Prömiyer Yapacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Devlet Tiyatroları Martta 4 Oyuna Prömiyer Yapacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.