ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bu Park 'Korkmam' Diyenleri Bekliyor

Avrupa'nın en büyük ''adrenalin'' temalı parkı, Antalya Göynük'te 40 bin metrekarelik orman arazisi içinde kuruluyor.

25.2.2012

Bu Park 'Korkmam' Diyenleri Bekliyor

Yapımı süren ve Mayıs’ta açılacak parkta, ’’haunted house-perili ev’’ ve ’’deep fear-derin korku’’ temalı bölümlerde yer alacak.

Korkularıyla yüzleşmek isteyenler için çeşitli alternatiflerin bulunacağı tema parkın sorumlusu Barış Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya’ya 20 kilometre uzaktaki Göynük’te 40 bin metrekarelik orman arazisi içinde kurulumu devam eden ve içinde ’’Dino Park’’ın da yer alacağı alanın, Avrupa’nın en büyük ve komplike tema park projesi olduğunu söyledi.

’Korkunun en büyüğü yaşatılacak’’

Barış Dursun, dünyada ’’haunted house’’ ve ’’deep fear’’ temalı parkların yayıldığını da dile getirerek, şöyle konuştu:

’’Dünyada gördüğünüz hiçbir korku projesi ile aynı olmasın, benzeşsin, ’korku korku olalı böyle işlenmedi’ denilsin istedik. Hislerle hareket edilecek karanlık labirentli yollar, en büyük kabuslarla karşılaşılacak odalar ve sürpriz aktivitelerle Türkiye’de ilk kez böyle bir deneyim yaşanacak.’’


Park içine göller, çamur havuzlarının da yapıldığını anlatan Dursun, maceracı yarışmacıların çamur kaplı malzemelerden atlayacağı, suların üzerinden geçeceği mekanların da oluşturulduğunu söyledi.

Dursun, ’’Parkta eğlence de Antalya Göynük’e yakışır şekilde yaşanacak. Işık, ses gösterileri, konser organizasyonları, dev platformlar ve akla gelmeyecek çok şey olacak parkın içinde’’ diye konuştu.

’’Dinozorlar kanat çırpacak’’

Parkın içine onlarca gerçek boyutlarda dinozor yerleştirdiklerini anlatan Dursun, ’’Kısaca Antalya’nın bir köşesinde sessiz sedasız paleolitik bir çağ yaratıyoruz. En iyisi dinozorların sesleriyle Göynük, Antalya, Türkiye ve Türkiye’den tüm dünyaya seslenelim diye düşündük’’ dedi.

Dursun, Dino Park’ı şu sözlerle anlattı:

’’Park alanına girildiğinde aslında bir dinozorlar diyarına girilmiş olacak. İnsanlar, bağıran, size uzanan, nefes alan, gözlerini gözlerinize diken, kanat çırpan ve hatta size dokunabilecek kadar yakınlaşan dinozorlarla bir arada olacak.

Birebir orijinal boyutlarındaki dinozorların yanı sıra, özel 3 boyutlu sinema ve kazı alanlarımızda eğlenirken aynı zamanda bu muhteşem yaratıklar hakkında bilinmeyenler de öğrenilebilecek.

Dino Park’ın içerisinde aqua parklar, eğlence merkezleri, mağazalar, restoranlar, çocuk parkları ve birçok farklı etkinlik alanları da 7’den 70’e herkese hitap edecek.

Tüm bunlara ek olarak roketlerin, uzay mekiği simülasyonu ay yürüyüşü provaları da park içinde yer alacak.’’

’’Tek ağaç kesmiyoruz’’

Dursun, proje için tek bir ağacın bile kesilmediğini söyledi. Dursun, ’’Ormanları hoyratça katledenlere inat tek bir ağaç kesmiyoruz, buduyoruz, toprağa zarar verenlere daha da inat alanımızın her yeri doğayla uyumlu, park öğeleri kaldırıldığında her yer aynı, toprağa doğaya asla zarar vermiyoruz’’ diye konuştu.

Dünyada popülerliği hızla artan tema park projelerine değinen Dursun, şunları kaydetti:

’’Dubai, 1,5 milyar dolara tema park yaptırıyor, ne kadar önemlidir ki bu tema parklar bu rakamlar harcanıyor? Tema parklar, özellikle turizmciler için çok önemli. Türkiye’de turizmi iyi bilenler tema parkların önemini de çok iyi biliyor.’’

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.2.2012 12:21:04
Ya bu insanoğlunun aklı hep acayipliğe çalışıyor vallahi. Turisti bol olur deli parkımızın inşallah:)


Yorum Yapın

Bu Park 'Korkmam' Diyenleri Bekliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.