ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kütüphaneden 13 Bin Kitap Çaldı

Almanya'da bir memur kütüphaneden kitap çalarken yakalandı. Asıl sürpriz ise evindeydi, polisin yaptığı aramada 13 binden fazla tarihi kitap bulundu.

24.2.2012

Kütüphaneden 13 Bin Kitap Çaldı

Almanya Hessen Eyaleti Kültür Bakanlığı’nın bir çalışanı tarihî kitap merakının kurbanı oldu. Polis, memurun Darmstadt’taki evinde tüm ülkedeki kütüphanelerden çalınmış 13 binden fazla bilimsel yapıt buldu. Kassel Savcılığı, eserlerin önemli bir bölümünün 18’inci yüzyıldan kalma olduğunu, bir kısmının ise 17’inci yüzyılın son dönemlerinden olduğunu açıkladı. Kitapların değerinin milyonlarla ölçüldüğü tahmin ediliyor. Suçlamalara yönelik henüz bir açıklamada bulunmayan zanlı görevden alındı.

SAYIMDA EKSİK ÇIKINCA

45 yaşındaki zanlı, Hessen eyaletinin kuzeyindeki Bad Arolsen kentinde bulunan Waldeck Saray Kütüphanesi’nde kitapların eksik olduğunun dikkat çekmesinin ardından fark edildi.

Kasım ayında kütüphanede yapılan sayımda eksiklerin göze çarpması, bir süre sonra tekrar bir sayım yapılması ve daha da fazla kitabın eksik çıkmasının üzerine, kütüphane yetkilileri, bu iki sayım arasında kütüphanede araştırma yapan tek kişi olan zanlıyı polise şikayet etti. Kitapların değerinin milyonlarla ölçüldüğü tahmin ediliyor.

VİDEO KAMERA İLE AĞ KURULDU

Geçen salı günü ise, zanlı tekrar kütüphaneye geldi ve yerleştirilen video kamera ile kitapları çalışı görüntülendi. Daha sonra polis tarafından gözaltına alınan zanlının üzerinden 53 kitap çıktı. Mineraloji, jeofizik ve doğa bilimleri üzerine kitapların bazılarının değerinin 7 bin euroya kadar çıktığı bildirildi.

Zanlının evinde arama yaparak başka çalıntı kitaplar da bulmayı uman polis yetkililerinin, 13 binden fazla kitapla karşılaşması şaşkınlık yarattı. Kitapların güvenli bir yere götürüldüğü, çalındıkları kütüphanelere de haber verildiği bildiriliyor.

400 BİN EUROLUK KİTAP ÇALAN HADEME
Birkaç yıl önce de Erlangen Üniversitesi’ndeki kütüphanenin hademesinin 20 yıldan uzun bir süre devamlı kitap çaldığı ve 400 bin eurodan fazla değeri olan bu kitapları sattığı ortaya çıkartılmıştı.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.2.2012 08:28:07
Bazen çalmanın daha sevaplı iş olacağını düşündüğüm demler olmuştur...Büyük adam abi !...

Mesaj Yaz 25.2.2012 23:30:57
keşke okumak için çalsalar da öpsem o çalan ellerini...


Mesaj Yaz 24.2.2012 19:46:54
Ben de başlığı okuyunca bizim Kamil Abi gibi sıradan bir memur fahiş fiyatlar yüzünden kitap alamayınca, semt kütüphanesinden aldığı kitapları bir daha geri vermediği için hırsızlıkla suçlanıyor sandım. İşin yüzü başkaymış...Nerde öyle okumak hevesiyle kitap çalacak, bütün kütüphanemi ona bağışlayabilirdim:)

Mesaj Yaz 24.2.2012 15:28:02
ben bu hırsızı çok sevdim ...
üstelik almanya da bir de ...
tanışsam mı ne yapsam ?

:))



Yorum Yapın

Kütüphaneden 13 Bin Kitap Çaldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.