ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ünlü Tarihçiye Onur Madalyası

Türk ve Osmanlı tarihinin en önemli araştırmacılarından Halil İnalcık'a Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen törenle TÜRKSOY Onur Madalyası verildi.

18.2.2012

Ünlü Tarihçiye Onur Madalyası

Kitapları ve araştırmaları ile dünyada otorite haline gelen İnalcık konuşurken, salondakiler pür dikkat kesildi.

İnalcık, "Bizim büyüt bir tarihimiz vardır. Bizi hem alkışlarlar, hem çekemezler. Böyle imparatorluklar kuran bir milletiz. Bugün büyük problemler karışısında Türkiye, fakat tarihimizi bilelim, büyük imparatorluğun çocuklarıyız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnalcık için "müstesna bir tarihçi" diyerek söze başladı, ardından övgü dolu sözler sıraladı.

Günay, "İnalcık gerçekten metodolojisi ve bakış tarzı ile ekol kurmuş, müstesna bir tarihçi. Onun yazdıkları kitapları, bu anda çalışanlar için hazinedir. Onun bilim alanında yaptıkları arkadan gelen bilim adamları için yeniden yorumlanacak artık bize sadece tefekkür etmek kalıyor, öyle derine inmiş ki bize sadece tefekkür etmek kalıyor." diye konuştu.

Kaynak:Trt haber

Yorumlar
"Ünlü Tarihçiye Onur Madalyası" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ünlü Tarihçiye Onur Madalyası ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.