ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Azerbaycan Eurovision Temsilcisini Seçti!

Azerbaycan'ın "Eurovision 2012" şarkı yarışmasındaki temsilcisinin seçilmesi için dün gece ulusal final konseri düzenlendi.

14.2.2012

Azerbaycan Eurovision Temsilcisini Seçti!

Finalde yarışmaya hak kazanan beş finalist arasından Sebine Babayeva, Azerbaycan’ı bu seçkin yarışmada temsil hakkı kazandı.

İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi Genel Müdürü İsmail Ömerov, halk artistleri Hakan Suceddinov, Rauf Babayev, Seren Serengil, emektar sanatçı Fatih Erkoç, Profesör Zümrüt Dadaşzade ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Manz?a Nuraliyeva’nın d’hil olduğu jüri raporu temelinde temsilcinin seçildiği törenin milli final konseri Haydar Aliyev Sarayı’nda yapıldı. Açılış töreni 57 yıllık Eurovision Şarkı yarışmasının tarihini, aynı zamanda Azerbaycan’ın temsil edildiği ve elde ettiği yüksek
sonuçları gösteren 4 yıllık temsilciliğini anlatan video gösterisi ile başladı.

Bu sene ülkeyi temsil için Orhan Kerimli, Sebine Babayeva, Elton İbrahimov, Figan Seferov ve Arzu İsmailova mücadele etti. Her finalist üçer şarkı söyledi. Programda Azerbaycan’ı Eurovision 2009 şarkı yarışmasında temsil eden ve beşincilik kazanan Safura Alizade’de şarkı söyledi.

Gecenin özel konukları olarak Türkiye’nin Eurovision 2012 temsilcisi Can Bonomo ve Malta temsilcisi Kurt Kalleja konuşma yaptılar. Can Bonomo yarışma için şarkısını kendisinin besteleyeceğini söyledi ve yarışmada söyleyeceği şarkı üzerinde ciddi hazırlıklar yapıldığını vurguladı. Daha sonra sahne alan Kurt Kalleja Azerbaycan halkını selamlayarak başarılar diledi. Sahnede "This is the night" şarkısını çalan Kalleja, Azerbaycan’ı çok sevdiğini Azerice olarak söyledi.

Eurovision 2012 şarkı yarışmasının yarı finali bu yıl 22 ve 24 Mayıs arasında, finali ise 26 Mayıs’ta Bakü’de yapılacak. Sloganı "Light your fire" olan 57. Eurovision şarkı yarışması, inşası Devlet Bayrağı Meydanı’nda devam eden Bakü Crystal Hall’da yapılacak. Bakü Crystal Hall, 23 bin seyirci kapasitesine sahip ve 16 bin seyirci de büyük monitörler aracılığıyla doğrudan canlı yayınla yarışmanın yarı finalini ve finalini izlemek imk’nı elde edecek.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Azerbaycan Eurovision Temsilcisini Seçti!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Azerbaycan Eurovision Temsilcisini Seçti! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.