ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Araştırmacı Yazar Tarihçi Yılmaz Öztuna Vefat Etti.

Tarihçi Yılmaz Öztuna, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde sabah saat 09.00'da vefat etti.

13.2.2012

Araştırmacı Yazar Tarihçi Yılmaz Öztuna  Vefat Etti.

Türkiye Gazetesi Başyazarı da olan gazeteci tarihçi Yılmaz Öztuna bir süredir Ankara’da astım ve solunum yetmezliği tedavisi görüyordu.

Öztuna’nın cenazesi yarın İstanbul Fatih Camii’nde Cuma Namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

YILMAZ ÖZTUNA KİMDİR?

20 Eylül 1930 İstanbul doğumlu olan Öztuna, İstanbul’daki lise tahsilinin yanında İstanbul Konservatuarı’na devam etti. 1950 Eylülünden 1957 Temmuzuna kadar Paris’te kaldı. Paris’in büyük kütüphanelerinde çalıştı. Paris Üniversitesi Siyasi İlimler Enstitüsü’nde Sorbonne’da Fransız Medeniyeti kısmında, Alliance Française’nin yüksek kısmında okudu ve Paris Konservatuarı’na devam etti. 13 yaşında ilk makalesi ve 15 yaşında ilk kitabı basıldı.

1969’da Adalet Partisi’nden Konya Milletvekili seçilerek Ankara’ya yerleşti. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nda denetleme kurulu üyesi, repertuar kurulu üyesi, eğitim kurulu üyesi (Ocak 1966- Kasım 1981), Kültür Bakanlığı’nda bakan başmüşaviri (1974-77), İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda kurucu yönetim kurulu üyesi ve Türk Musıkisi Korosu’nda kurucu yönetim kurulu üyesi (1975’ten sonra), Yay-kur (Yaygın Yüksek Öğretim) Üniversitesi’nde Osmanlı siyasi ve medeniyet tarihi öğretim üyesi (1975-78), Milli Eğitim ve Kültür bakanlıklarında 1969’tan sonra pek çok ihtisas kurulunda üye ve başkan oldu. 1974-1980 arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi ansiklopedisi olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan Türk Ansiklopedisi’nin genel yayın müdürü olarak K harfinden T harfine kadar olan ciltleri yayınladı. 1983 Mayısında Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin kurucuları arasında bulunarak merkez genel yönetim kuruluna seçildi, sonra istifa etti. 1985’de Faisal Finans Kurumu müşaviri oldu.

Türkiye Gazetesi’nde yıllarca başyazarlık yaptı.

Eserlerinden bazıları şunlardır:

Bir Darbenin Anatomisi, Türk Tarihinden Yapraklar, Osmanlı Padişahlarının Hayat Hikayeleri, Türk Tarihinden Portreler, Tarih Sohbetleri (3 cilt)
dünya bizim

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.2.2012 15:00:38
ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun günahlarına mağfiret eylesin

Mesaj Yaz 14.2.2012 23:30:20
Allah rahmet eylesin...

Mesaj Yaz 14.2.2012 01:09:28
Allah (C.C) rahmet etsin. Çok değerli bir insandı.

Mesaj Yaz 13.2.2012 19:30:45
mekanı cennet olsun. dua ile.


Yorum Yapın

Araştırmacı Yazar Tarihçi Yılmaz Öztuna Vefat Etti. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.