ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İbrahim Tenekeci’nin Yeni Şiir Kitabı Çıktı

İbrahim Tenekeci’nin 6. şiir kitabı Kimsenin Kalbi Profil Yayınları’ndan çıktı.

24.1.2012

İbrahim Tenekeci’nin Yeni Şiir Kitabı Çıktı

İbrahim Tenekeci’nin; Üç Köpük, Peltek Vaiz, Güzellik Uykusu, Giderken Söylenmiştir ve Ağır Misafir’den sonra 6. şiir kitabı Kimsenin Kalbi, diğer kitaplarının da yayımlandığı Profil Yayınları’ndan okurla buluştu. 27 şiirin yer aldığı kitap 72 sayfa.
Diğer kitaplarında olduğu gibi, bu kitabında da suya çırak bir şairin şiiri karşılıyor bizi. İbrahim Tenekeci, tabiat ve insan arasındaki seçimde, seçimini tabiattan yana yapmış bir şair. Suya benzemesi, -Her yerden görülen bir şeyken dünya- sağa çekip ağaçları seyretmesi, kuşlardan sadece kendisine akan bir bilginin varlığı, bu ifadelerimize delil. Şiirinde insan ise unutkan ve insan kalıbına sıkışmış bir görünümde. Bu sıkışmışlığı deşifre etmeye yönelik bir şiirdir yazılan.
Tabiatın hakikat bilgisi ile insanın gafleti arasındaki mesafe sanat terminolojisinde ironi olarak ifade edilse de, İbrahim Tenekeci bu durumu vicdan tutulmasının anlatımı olarak tanımlıyor. İbrahim Tenekeci’nin altı kitaplık şiir serüveninde göze çarpan ve son kitabında daha rafine bir hal alan özellik, bu vicdan tutulmasının ifadesi. İbrahim Tenekeci’ye bu tutulmayı deşifre kabiliyetini veren ise, hayret etmenin kapısında yatıyor olması. Modern zamanlarda İbrahim Tenekeci’nin saf tuttuğu yerde hayrete durmak kolay değildir sanırım. Bu noktadan yaklaşıldığında kitabın isminin neden Kimsenin Kalbi olduğu daha iyi anlaşılacaktır.
Peki, biz hayretin neresindeyiz? Ve bu kimin kalbi?

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.1.2012 07:32:13
kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim..selamlar, saygılar...

Mesaj Yaz 24.1.2012 19:01:07
"Ağır Misafir" i okuduğumda, şiir diline hayran kalmıştım.Herkesin okumasını isterim.

Yeni kitabını çok merak ediyorum ve yine güzelliklerle karşılaşacağıma eminim.

Şairi tebrik ederim
Çok kişiye ulaşması dileğimdir.



Yorum Yapın

İbrahim Tenekeci’nin Yeni Şiir Kitabı Çıktı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.