ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Fetih 1453 Görücüye Çıktı

Bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi olma özelliği taşıyan Fetih 1453, 17 Şubat'da vizyona giriyor.

6.1.2012

Fetih 1453 Görücüye Çıktı

İstanbul’un dillere destan fetih öyküsünü konu alan "Fetih 1453" filmi için geri sayım başladı. Vizyon tarihi 7 Şubat 2012 olarak belirlenen filmin fragmanı ise görücüye çıktı. Fragman, kısa sürede on binlerce defa tıklandı.

Yapımcı Faruk Aksoy’un yönetmen koltuğuna da oturduğu ve Türk sinemasının en pahalı filmlerinden biri olarak görülen Fetih 1453’ün ilk görüntüleri izleyenleri adeta mest etti.

Özellikle görsel efektler olarak bir Türk filmi için oldukça tatmin edici gözüken film, yapımı için harcanan parayla adından oldukça söz ettirecek gibi gözüküyor.

Film 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet’in fetih planlarını yaptığı andan itibaren başlıyor. Filmde Molla Gürani, yani Fatih’i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet’in çocukken aldığı eğitim süreçleri de yer alıyor. Gerçek oyuncuların yer aldığı filmde 3 boyutlu animasyonlar da olacak.

17 milyon dolarlık dev bütçesiyle Yeşilçam’ın en pahalı filmi olan ’Fetih 1453’te bir de ilk gerçekleşecek. Sinema severler Filmde Ulubatlı Hasan’ı canlandıran İbrahim Çelikkol ile İstanbul’un son savunucusu Guistiniani’yi oynayan Cengiz Coşkun’un kılıçlı mücadelesini tam 5 dakika kesintisiz izleyecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.2.2012 00:22:18
Vizyona girişinin ikinci gününde seyretmeyi başardım.. Tarihimizin şan sayfalarından birinin bu kadar güzel işlenmesi bana gurur verdi. Umarım seyredenler de bu gurura ortak olacaktır. Köküne yaslanmayan ağaç devrilmeye mahkumdur. Bu film de köklerimizin ne denli sağlam yapıya sahip olduğunun bir göstergesi adeta.. 100 yıl istanbulun fethini anlatacağınıza bu filmi 1 defa seyretmek toplumsal eğitim açısından da oldukça faydalı. Konu bildiğimiz kadarıyla aslına sadık olarak çekilmiş, ulubatlı hasan ile romantik bir buse eklenmiş olması da filme estetik katmış
Filmle ilgili olarak da görsel efektler Türk sinemasında görmeye alışık olmadığımız kadar gerçekçi ve güzel.. Oyuncu karakterleri de cuk demiş yerlerine oturmuş, konu akışında çok yönlü anlatım nedeniyle zaman zaman kopmalar olmasını, konunun geniş açıdan değerlendirilmiş olmasından dolayı normal diye değerlendiriyorum.. Türk sinemasının bu başarısını diğer tarihi ve eğitici filmlerle devam ettirmesini dilerim. Darısı Çanakkale Savaşının başına ....


Mesaj Yaz 3.2.2012 22:48:34
izleyelim bakalım tarihimizi nasıl sergilemişler inşallah muhteşem yüzyıl dizisine bezetmemişlerdir

Mesaj Yaz 8.1.2012 09:08:35
Nihayet şanlı tarihimizi gösteren bir film yapıldı...yapanlar sağolsun, varolsun..
Allah Atalarımızın ruhlarını şad etsin, nur içinde yatsınlar,onların yoğurduğu ekmeğin bereketini yiyiyoruz halâ"
Geçmişini bilmeyen önünü göremez...
Biz Osmanlıyız...


Mesaj Yaz 7.1.2012 20:36:41
Sabırsızca bekliyorum...

Mesaj Yaz 7.1.2012 00:25:54
inşallah sinemamız açısından bir devrim yaratacak kalitede bir yapım olur ve diğer yönetmenlerinde ufkunu açar... Çok şey bekliyorum filmden boşa çıkmaz diye ümit ediyorum... Cesaret gerektiren bir konu cesaret gerektiren bir bütçeyle çekilmiş. Ama çekilmesi gereken bir filmdi. Deymiş mi bekleyip göreceğiz...

Mesaj Yaz 6.1.2012 20:19:38
gerçekten sabırsızlanıyorum

sanat adına hayırlı olur inş..



Yorum Yapın

Fetih 1453 Görücüye Çıktı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.