ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Mehmet Akif Abidevi Bir Şahsiyet"

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, Bağcılar’da kendi adına inşasına başlanan ve tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde düzenlenen bir programla anıldı.

29.12.2011



2.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Mezkez’de düzenlenen ilk programda Araştırmacı Yazar M. Ertuğrul Düzdağ vefatının 75. yıl dönümünde Akif’i anlattı.

Bağcılar Belediyesi, 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı dolayısıyla inşasına başladığı Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’ni tamamladı. İlk program ise Milli Şair’in 75’inci vefat yıl dönümünde düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy üzerine en kapsamlı çalışmaları yapan Araştırmacı Yazar M. Ertuğrul Düzdağ, Akif’i anlatan bir konferans verdi.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Prof. Dr. İhsan Bakır, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Yazar Abdurrahman Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesinin ardından onu daha iyi anlamaya yönelik Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’ni inşa etmeye karar verdiklerini ifade eden Çağırıcı, “5-6 ay önce istişare sonucunda böyle bir karar aldık ve inşasını da iki buçuk ayda tamamladık. Ankara’daki Tacettin Dergahı’nı da müze olarak kullanılmak üzere, aslına uygun olarak burada inşa ettik” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy atölye çalışmalarının bundan sonra Merkez’de devam edeceğini ifade eden Çağırıcı şunları söyledi: “Kütüphanesi, salonu ve müzesiyle güzel bir merkezi daha ilçemize kazandırmış olduk. Özellikle öğrencilerimiz, gençlerimiz burada etkinlikler düzenleyebilir” şeklinde konuştu.

BAKIR: MEHMET AKİF ABİDEVİ BİR ŞAHSİYET

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da yaptığı konuşmada “Böyle bir merkezin ülkemiz için, gençlerimiz için çok büyük önem arz ettiğine inanıyorum” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un abidevi bir şahsiyet olduğunu anlatan Bakır, “Onun yaşadığı dönemi düşünecek olursak, akıntının tersine yüzmeye çalışan bir şahsiyet görürüz. Direnç gösterdi ve bugün onun göstermiş olduğu direncin sonuçlarını görüyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’yı da böyle bir eserin ortaya çıkarılmasından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

ERTUĞRUL DÜZDAĞ KONFERANS VERDİ

Açılış konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy üzerine araştırmaları ile tanınan M. Ertuğrul Düzdağ İstiklal Marşı Şairi’ni anlatan bir konferans verdi. Kendisinin Mehmet Akif Ersoy’un öğrencilerinden Mahir İz’in öğrencisi olduğunu ve Akif aşkının da ondan kendisine geçtiğine değinen Düzdağ, Milli Şair’in hayatının zorluklar içerisinde geçtiğini anlattı. Akif’in daha 15 yaşındayken babasını kaybettiğini ve iki kez evlerinin yandığını hatırlatan Düzdağ, Mehmet Akif’in Kurtuluş Savaşı’nın manevi kahramanı olduğunu da söyledi. Akif’in pek çok Anadolu ilini gezerek camilerde vaazlar verdiğini ve bu vaazların çoğaltılarak halka dağıtıldığını anlatan Düzdağ, Milli Şair’in özellikle Mısır’da yaşadığı son 10 buçuk yılının büyük sıkıntılarla geçtiğini söyledi.

Program sonunda yıl boyunca Mehmet Akif Atölye çalışmalarına katılan kursiyerlere de sertifikaları verildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 30.12.2011 08:29:16
BAZI İNSANLAR ÇOK FEDEKARDIR VATNLARI İÇİN ÖNCE İSTİKLAL MÜCADELESİ VERİRLER SONRA İSE KİMSENİN HUZURU BOZULMASIN DİYE GİDER VATAN HASRETİYLE GURBET ELDE YANARLAR.AKİF BÖYLE BİR ABİDE ŞAHSİYET BİZ ONU ANLAYAMADIK AMA İNŞAALLAH GELECEK NESİLLER ONU HAKKIYLA ANLAR

Mesaj Yaz 29.12.2011 18:00:55

"BAKIR: MEHMED AKİF, ÂBİDEVî BİR ŞAHSİYET" DAHA, TAM ANLAŞILAMADI... ATATÜRK GİBİ.

ANLAMAK İSTEYEN VE BU YOLDA ZAHMET ÇEKENLERE NE MUTLU.

kadiryeter
29.12.2011

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/2148/mehmet-akif-abidevi-bir-sahsiyet
Kültür ve Sanat Etkinlikleri



Yorum Yapın

"Mehmet Akif Abidevi Bir Şahsiyet" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.